If you talk to a man in a language he understands, that goes to his head. If you talk to him in his language, that goes to his heart.

Nelson Mandela

Anita Lottse

Mijn passie

Ik heb mijn hart verloren aan interculturele communicatie- en onderhandelingsuitdagingen, waardoor ik me in mijn werk concentreer op het oplossen van culturele verschillen in een professionele en persoonlijke omgeving. Het is tegenwoordig vanzelfsprekend dat bedrijven en individuen geacht worden samen te werken met organisaties en met mensen uit verschillende culturen en achtergronden maar toch is het proces van contact maken en verbinden vaak moeilijk. Vooral wanneer je mensen samenbrengt die uit verschillende delen van de wereld komen, kan het resultaat verwarrend en onvoorspelbaar zijn.

Mijn expertise en passie liggen in het verschuiven van dergelijke resultaten in een positieve en productieve richting. Hoe? Door (multiculturele) teams, managers en andere individuen in staat te stellen hun volledige potentieel te bereiken door de kunst van effectieve (non-)verbale communicatie te leren te herkennen én te beheersen.

Mijn expertise

Wonen, werken en studeren in Nederland, Oostenrijk, Bulgarije en Rusland wakkerde mijn interesse aan in communicatie- en onderhandelingspatronen in diverse wereldculturen. Mijn werksamenstelling biedt multiculturele bedrijven, teams en individuen een accuraat inzicht in hun communicatie-, besluitvormings- en onderhandelingsbenaderingen. Je ontvangt inzichten en hulpmiddelen om deze benaderingen te vergelijken met de stijlen van andere culturen. Op basis van deze vergelijking zal ik je helpen om interculturele uitdagingen te ontrafelen die van invloed zijn op het succespercentage van jouw bedrijf of op jou als persoon. Het resultaat is een expertstrategie om die uitdagingen aan te gaan.

Mijn stijl

  • Een op attitude gebaseerde aanpak. Wat betreft het behalen van de beste resultaten, zullen we samen verder gaan dan jouw gedrag en kijken we naar verborgen attitudes en houdingen. We zullen beperkende overtuigingen, gedachten en emoties in kaart brengen en deze overwinnen.
  • Concepten die werken. Je verwerft bewezen en praktijk gebaseerde methoden en technieken om grip te krijgen op je ontwikkelvraag. Deze worden aanbevolen door goed aangeschreven wetenschappelijke opleidingsinstituten op het gebied van communicatie en/of psychologie en door professionals in het werkveld.
  • Oefening baart kunst. Tijdens de training zullen we ons richten op het bereiken van duurzame resultaten door een praktische aanpak te handhaven, en het te kruiden met een handvol creativiteit.

Achtergrond

Als multicultureel trainer, coach en (bedrijfs-)journalist heb ik een brede expertise op het faciliteren en begrijpen van cultureel-diverse groepen. Het aangaan van commitment, omgaan met cultureel verzet en het creëren van een veilige omgeving om uit een comfortzone te stappen zijn mijn competentiegebieden geworden. Ik doe dit door mijn inlevingsvermogen en bewustzijn te gebruiken en te werken zonder oordeel.