In een teamsport kan een individu de wedstrijd wel beslissen maar nooit in zijn eentje winnen

Gert-Jan Piksen

Mijn passie

Teams en individuen laten groeien laat mijn hart sneller kloppen. Door goed te luisteren waar het individu en team nu staan en waar ze naar toe willen ga ik doelgericht met ze aan de slag om het gewenste resultaat te bereiken. Daarbij ben ik altijd op zoek naar vernieuwende creatieve manieren om personen, teams en organisaties vooruit te helpen.

Mijn expertise

Mijn diversiteit is mijn specialiteit. Verandermanagement, lean six sigma, agile werken, klantbeleving, onboarding van nieuwe medewerkers en teambuilding zijn voorbeelden waar ik ervaring mee heb opgedaan. Deze ervaringen zet ik in tijdens mijn trainingen waardoor deelnemers veel opsteken. Hierdoor heb ik bovendien snel inzicht en begrip voor wat er speelt bij organisaties. Dat maakt dat ik goed kan inspelen op hun behoefte waardoor de juiste (maatwerk)training gemaakt wordt. Creativiteit heb ik hoog in het vaandel staan waarbij ik veel inspiratie haal uit de Design Thinking methodiek. Hierdoor zijn mijn trainingen anders dan gewend. Dit verassingseffect zorgt voor volle aandacht waardoor meer geleerd wordt tijdens de trainingen. Klantbeleving, persoonlijke coaching en teamontwikkeling zijn mijn speerpunten. Hier geef ik op een gestructureerde wijze invulling aan.

Mijn stijl

Enthousiasmerend, waardoor de deelnemers ook enthousiast raken en daardoor meer opnemen van de trainingen. Vanuit een hoog inlevingsvermogen een vertrouwde omgeving creëren. Dan voelen deelnemers zich veilig om te leren waardoor het effect van de training hoger wordt. Vernieuwend en mensgericht waarbij ik graag gebruik maak van metaforen/uitspraken vanuit de sport. Together Each Achieves More en Een individu kan de wedstrijd van een team wel alleen beslissen maar de wedstrijd nooit in zijn eentje winnen zijn daar voorbeelden van. Dergelijke metaforen zijn voor de meeste deelnemers herkenbaar waardoor er meer blijft hangen van wat er geleerd wordt tijdens de training. Daarnaast ben ik pragmatisch ingesteld. Dat zorgt er voor dat deelnemers in de dagelijkse praktijk ook echt wat kunnen met wat ze tijdens de trainingen mee krijgen.

Mijn CV

Van jongs af aan ben ik bezig met trainen en coachen. Eerst als speler van het voetbalteam en tot op de dag van vandaag ook als trainer/coach van voetbalteams. Na mijn studie (HEAO Bedrijfseconomie) ben ik bij ING Bank in diverse functies ondernemers gaan helpen met het verwezenlijken van hun dromen. De ervaringen die ik op heb gedaan deelde ik met collega’s zodat zij hier hun voordeel mee konden doen. Als leidinggevende heb ik vele medewerkers en teams gecoacht om ze mooie stappen vooruit te laten zetten. Binnen ING heb ik mijn kennis en ervaring ingezet om de organisatie vooruit te helpen zowel richting de klanten als richting de medewerkers. Alles gericht op het laten groeien van medewerkers, teams en de organisatie.