Wie slim wil lijken, praat.
Wie slim wil worden, luistert

Dalai Lama

Ingrid Manasse

Communicatie is alles Tot die conclusie kom ik telkens weer. Of het nou gaat om een team aansturen of lid zijn van een team, of het nou gaat om het samenwerken met een collega of met een klant. En ook thuis, in je gezin.

Hoe goed het gaat heeft altijd te maken met de kwaliteit van communiceren.

En laat dat nou net mijn passie zijn!

Hoe mensen communiceren, wat er gebeurt in gesprekken, wat gebeurt er “in jezelf” tijdens een gesprek, wat maakt dat je op een bepaalde manier reageert? Wat maakt dat je met de ene persoon veel makkelijker schakelt dan met de andere? Hoe pak je je rol als leider of juist als teamlid. En hoe goed ben je in het leiden van jezelf?

In mijn werk als trainer en coach nodig ik mensen uit om op een nieuwe manier te kijken naar zichzelf, hun werkomgeving en hun persoonlijke omgeving. Mijn doel is om mensen te laten ervaren en leren dat zij zélf het verschil kunnen maken. Zodat zij in staat zijn om effectiever om te gaan met lastige situaties, complexe klanten en verschillende collega’s.
 
Mijn passie is om deelnemers te trainen en coachen met als resultaat dat zij met meer plezier en resultaat werken en leven.

Expertise

Het creëren van commitment en omgaan met weerstand behoren tot mijn expertises. Dit doe ik door mijn inlevingvermogen in te zetten en door te luisteren zonder oordeel. Met enthousiasme en plezier maak ik elke training tot een succes.

Mijn kennis en expertisegebieden

  • Gecertificeerd trainer
  • NLP practitioner en master practitioner
  • Transactionele Analyse (TA) en Systemisch werk
  • Gecertificeerd Kernkwadranten trainer (Daniel Offman)
  • DISC gecertificeerd (gedrag en drijfveren)
  • TMA gecertificeerd (talenten en drijfveren analyse)  
  • Fluent Leadership / Functional Fluency / TIFF
  • Deep Democracy

Achtergrond

Als ervaren trainer, coach, teamleider en manager heb ik ruime ervaring in het begeleiden van zeer diverse groepen: zowel MBO als HBO niveau, zowel trainees als medewerkers die richting pensioen gaan, zowel uitvoerenden als management. In zakelijke dienstverlening en bij overheid.