Wie slim wil lijken, praat.
Wie slim wil worden, luistert

Dalai Lama

Ingrid Manasse

Mijn passie

Een mens kan meer dan hij denkt.
Met deze overtuiging ben ik gedreven om teams en individuen te begeleiden in hun ontwikkeling, zodat zij in hun kracht komen te staan.Gepassioneerd door groei en ontwikkeling van mensen, lever ik graag een bijdrage in situaties waar mensen of teams vastlopen in ineffectieve patronen en gedrag.
Met enthousiasme en vakkundigheid creëer ik bewustwording op het gebied van gedrags- en communicatiestijlen. Vervolgens rijk ik tools aan om het gewenste effectieve gedrag zich eigen te maken en in te kunnen zetten.
Inlevingsvermogen en neutraal luisteren zijn mijn succesfactoren waarmee ik in staat ben mensen in beweging te krijgen en weerstanden weet om te buigen naar nieuwe energie.

Mijn expertise

Mijn stijl

Het creëren van commitment en omgaan met weerstand behoren tot mijn expertises. Dit doe ik door mijn inlevingsvermogen in te zetten en door te luisteren zonder oordeel. Met enthousiasme en plezier maak ik elke training tot een succes.

Mijn achtergrond

Als ervaren trainer, coach, teamleider en manager heb ik ruime ervaring in het begeleiden van zeer diverse groepen: zowel mbo- als hbo-niveau, zowel trainees als medewerkers die richting pensioen gaan, zowel uitvoerenden als management. In zakelijke dienstverlening en bij de overheid.