Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden

Michael Josephson

Plonie Smink

Het nóg beter laten functioneren van mensen in organisaties, daar ligt mijn passie!

Begin bij jezelf. Dat is mijn lijfspreuk als het gaat om persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Of ik nou vanuit één van mijn persoonlijke rollen acteer (bijvoorbeeld als moeder, echtgenote, dochter, zus, vriendin, buurvrouw etc.) of vanuit één van mijn professionele rollen (als trainer, coach of organisatieadviseur), overal waar ik ben, neem ik mezelf mee. Daarom vind ik het heel belangrijk dat ik en de mensen waarmee ik werk, zich bewust zijn van zichzelf en hoe zij de wereld om zich heen ervaren.

Mijn expertise

Ik begeleid mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Dat doe ik door ze bewust te maken van hun gedrag, hun manier van samenwerken en het effect van deze voorkeuren op henzelf en anderen. Dit met als doel om effectiever te kunnen functioneren. Mijn stijl kenmerkt zich door goed luisteren en vragen te stellen die de essentie raken. Als ervaringsdeskundige deel ik graag mijn kennis en kunde op het gebied van persoonlijke effectiviteit. Doordat ik mijn persoonlijke verhalen inbreng, voelen anderen zich ook welkom om vanuit kwetsbaarheid zaken te delen. Van daaruit ga ik aan de slag met de kernpunten die een rol spelen bij het vergroten van de persoonlijke effectiviteit. Het tussentijds en na afloop toetsen van de effectiviteit van mijn aanpak vormt een onderdeel van mijn werkwijze. Daarnaast kenmerkt mijn werkwijze zich door mijn focus op structuur en transparante communicatie. Ik vind het belangrijk om gestructureerd te werken aan een gezamenlijk doel waarin informatie openlijk wordt gedeeld.

Mijn achtergrond

Ik heb een achtergrond in organisatieontwikkeling, zowel binnen het onderwijs als in het bedrijfsleven. Mensen staan voor mij daarin centraal.

In het onderwijs heb ik ervaring met het begeleiden van leidinggevenden. Ik help hen bij het effectiever functioneren van zichzelf en diegene waarvoor zij verantwoordelijk zijn. Dit doe ik vanuit het motto: Je kunt pas leidinggeven aan anderen wanneer je leiding kunt geven aan jezelf.

In het bedrijfsleven ben ik actief op het gebied van het ontwikkelen van traineeships, (jong) talentmanagementprogramma’s en leiderschapstrajecten. Daarnaast heb ik veel ervaring met het opzetten van organisatiestructuren voor o.a. kennisoverdracht bijeenkomsten voor groepen tot 1000 personen.