Gedrag als succesfactor.

Online training: Herkennen van en inspelen op gedrag

Schrijf je direct in

De aanpak

  • De training start met een korte inspirerende e-learning. Daarin leer je op een praktische manier gedrag herkennen en er vervolgens succesvol op inspelen.   
  • Tijdens drie sessies van anderhalf uur oefen je aan de hand van situaties uit jouw praktijk waarin het goed kunnen omgaan met een diversiteit aan mensen en hun gedragingen van belang is. De online trainer heeft via een videoverbinding contact met jou en de andere deelnemers en ondersteunt je bij het realiseren van je leerdoelen.
  • In virtuele break-out rooms ga je regelmatig in groepjes uit elkaar om opdrachten uit te voeren en te oefenen. Zo werk je aan je eigen persoonlijke en professionele groei.

Wat heb je nodig?

  • Een rustige ruimte waarin je vanachter een computer met webcam en een goede internetverbinding contact kunt maken.
  • Geluid. Een headset is daarbij handig maar niet noodzakelijk.
  • Eén e-mailadres waarop je de inloginstructie ontvangt voor de e-learning en voor het meeting platform waar je de trainer en de andere deelnemers ontmoet.

Data

Dit programma start wekelijks. Met de deelnemers worden de sessietijden vastgesteld. Dit kan overdag en/of ’s avonds zijn.

De training in het kort

Na afloop van deze training kun je nog meer jezelf zijn in elke rol die je vervult. Daarnaast verbetert de relatie met andere mensen zichtbaar omdat je hun gedrag veel beter begrijpt en er daardoor ook goed op kunt inspelen.

Ieder mens is uniek in zijn of haar gedrag. Hoe we de dingen doen verschilt daarmee ook. Door op die verschillen in te spelen en ze effectief te benutten, wordt de samenwerking met anderen nog beter.

Tijdens deze online training leer je onder andere hoe de verschillende gedragstypes reageren op uitdagingen, hoe ze anderen beïnvloeden, omgaan met tempo en veranderingen en met regels en procedures door anderen gesteld.

Voorafgaand aan de training vul je jouw eigen gedragsanalyse in. Vanuit de inzichten die je krijgt tijdens de nabespreking van jouw persoonlijke rapportage wordt het gemakkelijker om gedrag van anderen te herkennen en om te gaan met dat wat jij aan het gedrag van anderen soms lastig vindt.

Gedrag is hoe je handelt. Waarom je zo handelt ligt nog een slag dieper. Daarom leer je ook je eigen unieke waarden en drijfveren kennen van waaruit je in beweging komt.

Deze opleiding is ook klassikaal in open inschrijvings- of maatwerkverband te volgen.

 

We bieden onze programma's ook aan in Engels, Duits, Frans of Spaans. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

STAP-subsidie

Deze training kan gevolgd worden met STAP-subsidie. Klik hier voor al onze trainingen met STAP-subsidie