Feedback laat je groeien

Trainingen met STAP Subsidie

€ 1.000 voor jouw groei!


Je wil nieuwe vaardigheden aanleren zodat je jouw functie met plezier en met succes kan blijven uitoefenen. Je wil je kansen vergroten op het vinden van een baan. Je hebt een loopbaanwens en kan deze verwezenlijken als je beschikt over andere kennis en/of vaardigheden. Of je wil je blijvend ontwikkelen omdat leren nu ook eenmaal heel erg leuk is om te doen. De zin en de tijd om een training te volgen heb je, maar hoe ga je dit bekostigen?

Ook voor jou ligt er een cadeautje van de overheid tot € 1.000,- subsidie klaar. Bij Feedback heb je een ruime keuze aan trainingen om te investeren in jezelf.

Alternatief

Wat kun je verwachten?

Onze ervaren trainers verzorgen trainingen op het gebied van vaardigheden, houding en gedrag. De aanpak is persoonlijk en vakkundig gericht op het doelgericht ontdekken en groeien vanuit verbinding.

We bieden een breed scala aan trainingen aan. Enkele voorbeelden: communicatie, leiderschap, commerciële vaardigheden, persoonlijke ontwikkeling. Zowel fysiek klassikaal, als virtueel.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een training die bij jou past? Onze studieadviseurs helpen je hier graag bij! Je kunt een gesprek aanvragen via info@feedbackconsulting.nl

Wie komt in aanmerking voor STAP-subsidie? 

Sinds maart 2022 kan iedereen, onder enkele voorwaarden, hiervan gebruik maken. Dit geldt voor werknemers, flexwerkers, zzp’ers en ondernemers, maar ook voor mensen die nu geen werk hebben. Het verlenen van de STAP-subsidie is in handen van het UWV. De subsidie van maximaal € 1.000,- wordt alleen verstrekt voor trainingen die verzorgd worden door geselecteerde Opleidingsinstituten. Doordat Feedback Training & Consulting beschikt over het NRTO-keurmerk voor kwaliteit, kun je jouw STAP-subsidie voor veel van onze trainingen inzetten.  

Zes momenten over het kalanderjaar kun je een aanvraag voor STAP-subsidie indienen. Je kunt op zes momenten verdeeld over het kalenderjaar STAP-subsidie aanvragen. Per tijdvak van twee maanden geldt op=op. Vraag daarom de subsidie op tijd aan! Is het budget van de betreffende aanvraagtermijn op, dan is aanvragen niet meer mogelijk en kun je je bij de volgende aanvraagtermijn opnieuw inschrijven. Als een subsidie is verleend, kom je pas het volgende jaar in aanmerking voor een nieuwe subsidie.

Jouw investering                         

Omdat het hier om een subsidieregeling gaat, hoef je helemaal niets zelf te betalen zolang de training niet meer dan € 1.000, - inclusief btw bedraagt. Omdat wij als opleidingsinstelling de STAP-subsidie uitbetaald krijgen hoef je het subsidiebedrag niet zelf te betalen of voor te schieten. Alleen indien de training meer kost dan de vastgestelde subsidie is het overige gedeelte voor eigen rekening. 

Ook cofinanciering van trainingen is mogelijk

Kost een training meer dan je maximale subsidie van € 1.000,- dan kun je uiteraard toch deelenemen. De meerkosten betaal je dan zelf, of kunnen mogelijk betaald worden door je werkgever, of uitkeringsorganisatie uit bijvoorbeeld een persoonlijk opleidingsbudget of een Individueel Keuze Budget,  Kijk in je arbeidsvoorwaarden/CAO of neem contact op met je werkgever welke mogelijkheden er voor jou zijn. Zo haal je het maximale voordeel uit onze trainingen.

Ontwikkel jezelf nu voordelig met onze trainingen in 5 stappen

 1. Je zoekt via ons aanbod de training van jouw keuze uit. Als een training van ons is aangemerkt om in aanmerking te komen voor STAP-subsidie, dan is dat aangegeven met de mededeling STAP-subsidie "Ja". Je ziet dan ook direct of er met de subsidie nog kosten voor jou zijn.
 2. Op de trainingspagina schrijf je je online in. Na deze inschrijving ontvang je van ons een bevestiging van inschrijving en een zogenaamd STAP-aanmeldbewijs. Deze heb je nodig voor stap 3.
 3. Voor aanvang van de training vraag je op de website van het UWV online zelf de STAP subsidie aan. Met je DigiD log je in op jouw persoonlijk account op het Speciale STAP-Portaal.
 4. Het UWV kent je subsidie toe.
 5. Jij volgt de training van jouw keuze en wij melden het UWV dat je de training gevolgd hebt.

Hoelang duurt het voordat ik van UWV een reactie krijg op mijn aanvraag?

Indien een aanvraag volledig is ingevuld, neemt UWV binnen vier weken na ontvangst van de aanvraag een besluit. De aanvragen worden altijd op volgorde van binnenkomst verleend. 

Welke voorwaarden stelt het UWV aan de toekenning van de STAP-subsidie?

Er zijn een aantal voorwaarden voor het STAP-budget. De belangrijkste zijn:

 1. Je leeftijd is tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd;
 2. Je bent een burger van de Europese Unie of een familielid van een burger van de Europese Unie;
 3. De afgelopen twee jaar ben je minstens zes maanden voor de volksverzekeringen verzekerd geweest;
 4. In het jaar van aanvraag heb je niet eerder een STAP-budget ontvangen;
 5. Je training start binnen drie maanden na de aanvraagtermijn.

Bij Feedback loop je geen risico. Mocht je aanvraag voor STAP-subsidie in het betreffende tijdvak niet worden toegekend, dan kun je gratis annuleren. Vind je elders op onze website een training die nog niet aangemerkt is voor STAP, neem dan contact op om te kijken wat mogelijk is.

Wanneer vraag je de STAP-subsidie aan?

De STAP-subsidie is verdeeld in 6 tijdvakken van 2 maanden per jaar. Het is belangrijk dat je jouw STAP-subsidie bij het UWV aanvraagt in het juiste tijdvak. De training waarvoor jij je bij ons aanmeldt, moet starten binnen 3 maanden na afloop van het tijdvak waarin je STAP-subsidie aanvraagt. In het overzicht hieronder zie je de tijdvakken voor 2023 met hun eerst mogelijke en uiterste startdatum voor een opleiding of training.

Bijvoorbeeld: vraag je STAP-subsidie aan in het 4e tijdvak van 1 juli t/m 31 augustus 2023?

 • Dan zoek je op onze website een training die start tussen 29 juli en uiterlijk 30 noveber 2023, en
 • vraag je de STAP subsidie zo snel mogelijk aan na 1 juli 2023 om 10.00 uur. 

Let op! De ervaringen met aanvragen van STAP-subsidie leren ons dat er zoveel belangstelling voor de subsidie is dat het totale beschikbare subsidiebudget al binnen enkele uren na openstelling is uitgeput. Het is dan ook belangrijk dat je jouw aanvraag voor subsidie zo snel mogelijk na openstelling van het betreffende tijdvak indient bij het UWV. Mogelijk dat je na de opening van het tijdvak om 10.00 uur enige tijd in het UWV-portaal ingelogd moet blijven om de aanvraag succesvol af te ronden.

Resterende STAP Tijdvakken 2023Direct aanmelden voor een training van Feedback Training & Consulting of meer informatie over de STAP-subsidie:

- Ga hier naar onze speciale STAP-pagina en download onze brochure.

- Voor aanvragen van jouw STAP-subsidie, log je in op je eigen account in het UWV-Portaal. Op dit portaal van het UWV vind je ook alle informatie over de STAP-subsidie, inclusief vele vragen en antwoorden.