Fluent Leadership

Bouwen aan effectieve relaties

De communicatie en samenwerking met anderen verbetert blijvend als je kunt denken en doen vanuit het Fluent Leadership model. De praktisch aanpak helpt ineffectief gedrag voorkomen en vergroot je persoonlijk leiderschap.

Doorloop deze inspirerende e-learning waarmee je zicht krijgt op het verrassend praktische Functional Fluency model. Mede door de praktijkvoorbeelden, filmpjes en quizvragen, ben je vanaf morgen in staat om je persoonlijke effectiviteit blijvend te verbeteren.

Functional Fluency model
Het team

Het team

Het team trainers en coaches van Functional Fluency Nederland laat in diverse programma’s het model ervaren via impactvolle werkvormen. Zij zijn lid van de Nederlandse netwerkorganisatie. Lidmaatschap daarvan is mogelijk door te certificeren voor Functional Fluency en het bijbehorende EQ instrument (TIFF). Deze gratis e-learning helpt je om te bepalen of jij die stap ook wilt zetten.

Fit for flow

Als het stroomt in de organisatie, teams optimaal presteren en ieder teamlid vanuit zijn of haar rol van betekenis is dan kun je spreken van Fluent Leadership. De vorm van persoonlijk leiderschap die mens- én resultaatgericht is. Werk ook mee aan een samenleving waarvoor geldt dat ieder teamlid zichzelf is in elke rol die hij of zij vervult, zich afstemt op zijn omgeving en zo flow op het gebied van de onderlinge samenwerking en resultaten helpt creëren.

 

Functional Fluency model

Functional Fluency is er voor iedereen. Het geeft je een beeld van jezelf en hoe je de dingen doet. Leer jezelf beter kennen en de keuzevrijheid die je hebt om nog meer jezelf te zijn, je nog beter te uiten en in verbinding te staan met jezelf en anderen. Jij hebt de macht om jezelf vorm te geven. 

Thilo de Fouw

Als trainer en coach houd ik me bezig met trajecten om de persoonlijke effectiviteit van mensen te vergroten. TIFF is een mooi instrument dat daarbij helpt. Het is gevalideerd en betrouwbaar. Als één van de weinige meetinstrumenten, stelt TIFF het Bewuste Zijn centraal. Dat geeft de coachee/deelnemer meer (bewuste) keuzevrijheid in gedrag en het idee zelf invloed te hebben (aan het roer te staan).

Jolanda van Dorst

En dan nog dit ...

Het unieke van de Functional Fluency aanpak en het bijbehorende EQ instrument is dat de methodiek een unieke plek inneemt naast gedragsanalyse instrumenten als DISC, MBTI en het Enneagram. Die instrumenten gaan uit van bepaalde voorkeursstijlen die mensen hebben. Functional Fluency gaat er van uit dat ieder gezond mens, ongeacht zijn of haar persoonlijkheidsstructuur, gebruik kan maken van effectief gedrag dat past bij de situatie en wat men wil bereiken. Het is de uitdaging voor ieder van ons om op onze eigen unieke manier in het leven te staan, effectieve relaties met anderen aan te gaan, richting te geven aan ons zelf en aan anderen en zorg te hebben voor onszelf en anderen.

Wanneer in het hier en nu gebruik wordt gemaakt van effectief gedrag dan merk je dat gelijk. Het stroomt in de communicatie en samenwerking. Als het niet stroomt dat geeft de Functional Fluency aanpak je handvatten om de oorzaak te achterhalen, overwinningen op jezelf te boeken en opnieuw verbindende communicatie en samenwerking tot stand te brengen. Het model is universeel toepasbaar en wordt dan ook wereldwijd gebruikt. Dit omdat het de mogelijkheid biedt om vorm te geven aan gedrag dat past bij jouw cultuur en/of behoeften én tegelijkertijd rekening houdt met dat wat goed is voor de ander(en).

Geef vorm aan de beste versie van jezelf, bouw mee aan high performing teams en maak de wereld een stukje beter door een bijdrage te leveren aan verbindende communicatie en samenwerking. Schrijf je in voor het Functional Fluency licentietraject of verdiep je gratis verder in het gedachtegoed via de volgende link.