Feedback laat je groeien

Als niets meer werkt, gooi je de kokerrok in de strijd

Zag je haar van de week; Melania, in kokkerrok? Opzoeken!

Need I say more? Prachtig! Je zag het al tijdens de inauguratie, de First Lady in hemelsblauw; stylish, lief en intelligent. Ik heb het allemaal, straalt ze uit. Als ze in de publiciteit komt. Dat is niet zo vaak.

Deze week leek het DE troef van The Donald te zijn. Prachtige camelkleur, precies de juiste lengte en huidkleurige pumps eronder; 14 cm, minstens! Ze draaide er haar hand niet voor om op die trap van Air force One. Elegant lopend, zwaaiend, vol zelfvertrouwen en uitstralend If this is what it takes, I do it!

Tijdelijk, dat wel, zag je haar denken, want zodra manlief weer een beetje vaster in het zadel zit, trekt ze zich terug in haar eigen leven en de zorg voor zoon Barron. Als het nodig is haalt ze wel weer een andere setje uit de kast, maar als het niet hoeft Don, liever niet. Probeer er in het vervolg niet zo’n zootje van te maken, please?!, hoor je haar zeggen.

The Donald snapt wat z’n troef is. In een week waarin alles mislukt haal je de kokerrok te voorschijn, als ultieme joker.  

Noem het slim, gehaaid, toeval of een uiting van onmacht; ik denk dat het hoort bij het complete arsenaal aan middelen om van een situatie, een rol of een positie een succes te maken. Als ik me meld bij de receptie van een nieuwe opdrachtgever stift ik ook m’n lippen een keer extra en trek mijn bandplooibroek recht; je moet tenslotte je beperkingen kennen.

Dat doen we toch allemaal op onze eigen manier; gebruiken wat je hebt?! Focus op de tienen, zeg ik vaak; nut ten volle uit wat je goed kan en wat je hebt en werk rafelrandjes weg. Dress to impress hoort daarbij. En als zelfs dat niet genoeg is om die nieuwe opdracht binnen te halen of dat project succesvol af te ronden, dan heb je in ieder geval toch alles gegeven; de ene doet dat in kokerrok, de ander in bandplooibroek.

h.dekoning@feedbackconsulting.nl
www.mmfoundation.nl/nieuws