One hand cannot applaud alone.

(Be)stemming 2015

Bovendien is het functioneel. Want als jij je dadels staat te vullen of de oliebollen bakt, is het hartstikke handig om op de valreep van 2015 de hoogtepunten uit 2014 aan je voorbij te zien trekken. Ben je in een klap bij. En ja, een van de hoogtepunten uit vorig jaar was de impact van social media. Foto’s, berichten, meningen over de meest aangrijpende gebeurtenissen; instant updates, ongecensureerd.

We zijn massaal de kerk uitgelopen. Toch blijven we iets gezamenlijks nodig hebben en wellicht is dat social media. Alle gebeurtenissen komen binnen in vol ornaat, opdat wij ze absorberen en verwerken. Verwerking blijkt soms moeilijk te zijn. Ook hier hebben we ‘directs’ nodig, ofwel geleiders; advocaten, psychiaters en rechters. We denken dat we kunnen filteren maar dat kunnen we niet. Mensen kunnen traumatische ervaringen opdoen van beelden van situaties waar zij zelf niet bij waren. Beelden die zich via social media aan ons opdringen.

Ik hou van het gezamenlijke, de saamhorigheid die we bereiken middels social media. Ik ben ook sterk voorstander van beschaving en ben blij dat er beroepsgroepen zijn die een en ander in goede banen leiden en die de nodige nazorg verlenen.

Al twitterend en mijmerend bak ik m’n laatste appelflappen, terwijl het mooiste programma aller tijden, Railway, voorbijkomt. De trein; al eeuwen rijdt ie soepel door prachtig landschap, glijdt ie voorbij aan onschuldige schoonheid die altijd blijft. De train, super-functioneel en symbool voor beschaving. Ik ben blij dat Railway me geleidt in de richting van deze prettige (be)stemming.

Ik wens al mijn mede- reizigers/twitteraars en lezers een beschaafd en voorspoedig nieuwjaar toe. Ik hoop jullie massaal te zien op een van de social mediasporen.

Meer informatie

Training Timemanagement

Twitter: @heididekoning

LinkedIn: Heidi de Koning