Een talent dat niet dagelijks groeit, gaat dagelijks een stukje achteruit.

De training Creatief denken en doen lijkt nergens op!

Het eerste inzicht tijdens de training is dat ze creatiever blijken te zijn dan dat ze hadden geschat. Een veel voorkomende belemmerende overtuiging is dan ook: Ik ben niet creatief En tja, als je dat geloofd dan heb je nog gelijk ook.

Een start van het herkaderen van die overtuiging kan met een simpele bewustwordingsoefening:

  • Steek je hand op als je jezelf creatief vindt. (Dat vinden er meestal maar een paar.)
  • Wie van jullie heeft er kinderen, kleinkinderen of neefjes en nichtjes? (Dat hebben ze meestal allemaal.)
  • Vind je hun creatief? (Dat vinden ze meestal allemaal.)

Het inzicht dat zo ontstaat, is dat je zelf ook kind bent geweest. De vraag is nu waar en wanneer jij hebt afgeleerd om creatief te zijn? En, nog belangrijker, hoe kun je je weer vrij gaan voelen, hoe kun je je spontaniteit weer toelaten, hoe kun je weer loskomen van wat jij denkt dat anderen willen horen? 

Het kind in jezelf vinden is niet alleen de weg naar meer creativiteit maar ook naar veel lol. Dat blijkt wel uit het filmpje. Jammer dat we naarmate we vaker onze neus stoten, onze vingers branden en leren hoe het moetonze creatieve gaven vergeten. Eén van de doelstellingen van de training is dan ook het opnieuw aanwakkeren van de latent aanwezige creativiteit. Oftewel het prikkelen van de onderzoekende/creatieve aanleg die je als kind hebt meegekregen en waarmee je je interne ondernemerschap ondersteunt.Naast het genereren van ideeën (divergeren) in het verlengde van een concrete vraag, staat ook het komen vanuit die ideeën tot een ontwerp (convergeren) centraal tijdens de training. En tot slot natuurlijk het implementeren of naar de markt brengen van het idee in de activeringsfase. 

De volgende training staat alweer gepland op woensdag 27 november en woensdag 11 december 2013 en ook daar hopen we weer dezelfde leuke reacties te ontvangen als die we deze maand kregen. 

Zoals de reactie van een salesmanager naar aanleiding van een maatwerktraject:

Mijn collega’s en ik hebben genoten van de training. Alleen maar positieve reacties gehad. Leerzaam en een leuke sfeer. Het is onbedoeld ook op teambuilding uitgedraaid, dus dat is een mooi extraatje.