Men gaat op reis om thuis te komen.

Lin Yutang

Etiquettediner

Rond de kersttijd organiseren veel afdelingen een kerstdiner, kerstborrel of wijnproeverij. Om die gelegenheid onderscheidend aan te kleden of een extra feestelijk tintje te geven, is een etiquettediner een aanrader. Sowieso zinvol voor diegenen die regelmatig met klanten een vorkje prikken. Daarnaast interessant voor iedereen die houdt van het goede leven en het leuk vindt om via anekdotes, wetenswaardigheden en do’s and don’ts rondom etiquette meer te weten wil komen over tafelmanieren.

De culinaire reis wordt begeleid van amuse tot en met dessert met een toelichting rondom de bijbehorende wijnen per gang. Samen met de kok van het restaurant stellen de etiquettedinerbegeleiders van Feedback vooraf een menu op waar in elke gang een herkenbare of ludieke uitdaging verwerkt zit die de gasten doet afvragen “Hoe gaan we hier nu mee om?“. Naast dat de avond vooral gezellig is, geeft inzicht in geldende etiquette meer zelfvertrouwen, zorg je voor een goede (eerste) indruk en kun je je nog meer richten op je tafelgenoten.

Het programma bestaat er uit dat tussen de gangen door zaken de revue passeren als:

  • Wat is de oorsprong en achtergrond van tafelmanieren?
  • Waarom is het nuttig en actueel om bekend te zijn met de etiquetteregels?
  • In hoeverre zijn etiquetteregels aan ‘mode’ onderhevig?
  • Wat komt er qua etiquette kijken bij een (kerst)diner dat je thuis verzorgt?
  • Hoe zit het met de kleding?
  • Hoe stel je een goede tafelindeling op?
  • Wat is handig om te weten over de kaart?
  • Hoe breng je een toost uit?
  • Hoe start de maaltijd?
  • Hoe ga je om met relationele gevoeligheden tussen gasten?
  • Wat is jouw verantwoordelijkheid als gast en wat als gastheer of gastvrouw?
  • Welke dranken passen bij welke fase van het diner?
  • Op welke manier beoordeel je wijn?
  • Wat eet je hoe? (Wanneer gebruik je welk bestek en wanneer gebruik je je handen?)
  • Hoe breng je een gesprek op gang?
  • Wat doe je als er wat mis gaat?

Voor je het weet is het Kerst. Wil je meer weten over de culinaire mogelijkheden en de invulling van deze gezellige en leerzame avond? Bel naar 0168-471769 of stuur je mailbericht naar info@feedbackconsulting.nl.