Een talent dat niet dagelijks groeit, gaat dagelijks een stukje achteruit.

Het succes van Jan met de Korte Achternaam

De meeste mensen antwoorden op deze vraag Branson omdat die als ondernemer en avonturier wereldberoemd is geworden door zijn ongebruikelijke acties en unieke ambities. Denk bij dat laatste aan zijn bedrijf Virgin Galactic dat zich richt op ruimtetoerisme. 

Toch kan Jan zich succesvoller voelen dan Richard. Wanneer Jan als doelstelling had om één keer in zijn leven naast Richard in een vliegtuig te zitten dan heeft hij nu zijn succes behaald. Branson die diverse keren probeerde om met een luchtballon de wereld rond te vliegen en hier tot nu toe niet in slaagde kan zich minder succesvol voelen. Het al dan niet het gevoel hebben succesvol te zijn, is dus iets subjectiefs. 

De training Acquisitievaardigheden start met te bepalen wanneer jij vindt dat je succesvol bent. Door resultaatdoelen te formuleren krijg je een meetlat waarop je succes valt af te lezen. Resultaten bereik je door de juiste acties en activiteiten op te starten. Tijdens de acquisitietraining leer je die activiteiten inzetten die bij jou en je prospects en klanten passen. Tot slot vragen die activiteiten om bepaald gedrag. Je traint op het ontwikkelen van gedrag wat leidt tot succes. 

Tijdens de acquisitietraining staan dus drie doelen centraal. De weg naar succes bestaat uit het goed invulling geven aan elk van deze doelstellingen. Het gaat om:

  • Resultaatdoelstellingen
  • Activiteitendoelstellingen
  • Gedragsdoelstellingen

 

Voor wat betreft de doelstellingen op activiteitenniveau geldt nog de aandacht voor richting, kwaliteit en kwantiteit.

  • Bij richting gaat het om de focus op de juiste klanten en prospects met de juiste producten en diensten.
  • Kwaliteit heeft te maken met hoe je vervolgens je acquisitiegesprekken voert. Jouw eigen gedrag speelt hierin een belangrijke rol.
  • Tot slot gaat kwantiteit over het voeren van een voldoende aantal acquisitiegesprekken en je uiteindelijke hit ratio.

Succes, daar gaan we voor tijdens de training Acquisitievaardigheden. Tijdens de training is zowel aandacht voor vaardigheidsontwikkeling als voor overtuigingen die blokkerend kunnen werken. Schrijf je daarom nu in voor de acquisitietraining die plaatsvindt op 28 en 29 oktober. De stijl van trainen is positief confronterend. In de aanpak zoeken we steeds naar een manier die bij jou past. Kortom, een stijl die anders is dan waarvoor wordt gekozen in het filmpje.