The ones that are crazy enough to think that they can change the world, are the ones who do.

Steve Jobs

Het zit in de genen

Dat vraag ik me af als ik Krul voor de wedstrijd tegen Costa Rica zie trainen als de rest, nog voordat hij wist dat ie mocht. Wie zou het doen; haasje over als je denkt dat je kan op performen nul is? Als reservekeeper hang je er toch vaak gewoon bij hoorde ik Koeman zeggen. Geloof dus, lef ook, om dat geloof serieus te nemen. Karakter? Gecombineerd met een sterke fysiek is het goud, bijna..  Die sterke fysiek verder ontwikkelen; ontwikkelen in het verlengde van je natuurlijke zijn noem ik dat, ook in zakelijke coaching. Ze vullen elkaar aan; je karakter, oftewel je aangeboren kenmerken, en de  vaardigheden die je jezelf aanleert door te blijven trainen. Zo bouw je je karakter verder uit. En dan krijg je Krul als resultaat, en Robben, en Louis.

Dat uitgebouwde karakter maakt ook dat onze jongens morgen weer voluit gaan. Wedstrijd voor spek- en- bonen? Ben je gek; dat zit niet in onze genen en daarvoor hebben we te hard getraind. De laatste wedstrijd, die moet je winnen, dan zijn we de wedstrijd van eergisteren alweer vergeten.

Dat zeg ik, als coach langs de zijlijn en uitkijkend naar de wedstrijd van morgen. Ik hou sowieso meer van morgen dan van gisteren, laat staan van eergisteren. Dat zit nu eenmaal in mijn genen en gecombineerd met blijvende inspanningen om mezelf te ontwikkelen geeft dat vaak mooie resultaten.

Mannen, veel succes morgen; haal eruit wat erin zit!