Zonder richting is elke weg goed.

Ken je mij?

Ken je mij, wie ken je dan? Ken je mij beter dan ik…
Zijn de eerste regels uit het nummer Ken je mij? van Trijntje Oosterhuis. Een nummer dat bij mij ongelooflijk binnenkomt. In een split second ben ik in de Alpen, in een berghut en zie, hoor, voel, ruik ik de bijzondere plek waar ik nog geen maand geleden was.

Het nummer luidde het begin in van verschillende persoonlijke verhalen van mijn medereizigers. Verhalen met soms een lach, vaker nog tranen. Een mooi begin. Een goed begin. Een begin dat direct in deze groep, die elkaar slechts één keer eerder ontmoet had hiervoor, een verbintenis creëerde.

De reis heeft als doel te werken aan Persoonlijk Leiderschap. De deelnemers zijn veelal ondernemers, managers of leidinggevenden. Zo ook deze keer. Voorafgaand wordt samen met één van de coaches het persoonlijke reisdoel geformuleerd. De reizigers gaan in de prachtige natuur van het Triglav National Park aan de slag met dit doel. Vijf dagen met veel reflectieoefeningen, lichaamswerk, uitdagingen op mentaal en fysiek vlak, persoonlijke coaching en intervisies maken deze reis zeer intensief en ook erg effectief.

We waren niet op de mooiste plek van de reis die eerste nacht en we kregen ook niet het lekkerste eten (zuurkoolsoep met worst of, voor de vegetariërs, zuurkoolsoep zonder worst), maar we maakten wel een mooie start.

Vermoeide lijven en dito geesten doken voldaan de opgemaakte bedden in. Wat de rest van de reis brengt is op dat moment voor de deelnemers een grote vraag. Wij, begeleidende coaches, hebben het pad wel globaal uitgestippeld, maar weten ook nog niet wat we precies gaan tegenkomen. We kruipen daarom om een tafeltje in de berghut bijeen. Wat hebben we gehoord, gezien, gevoeld? Wie kennen we al (een beetje), wie laat zich nog niet kennen? We evalueren, filosoferen en ordenen gezamenlijk onze gedachtes, zodat we de volgende dag verder kunnen bouwen aan het Persoonlijk Leiderschap van onze deelnemers. Wat hebben wij zin in het vervolgen van deze reis!

Voor een impressie van deze reis, kijk op: http://www.wyt.nl/incentive-reizen-en-zakelijke-evenementen/wyt/leiderschapsreis-sloveense-alpen/
De eerstvolgende leiderschapsreis vindt plaats in oktober 2016. Interesse? Stuur een mail met jouw vraag naar: c.vandenhove@feedbackconsulting.nl