Een talent dat niet dagelijks groeit, gaat dagelijks een stukje achteruit.

Nijntje in de grote stad

Zo voel ik mezelf soms, in m’n poging om de wereld te veroveren. Zo voelen ondernemers zich ook wel eens als ze na jarenlang hard werken en met het nodige boerenverstand een eind gekomen zijn. Op een dag groeit het bedrijf uit z’n voegen en komt de ondernemer tot het besef ‘dat mijn leiderschap van meedoen en voorzeggen’ niet meer voldoet ‘als we verder willen tenminste’. ‘Het gaat wel redelijk, en een multinational hoeft niet direct, maar ja, of we op deze manier de volgende professionaliseringsslag gaan maken?’ is dan de vraag die de ondernemer zichzelf stelt.

In de gesprekken die dan volgen krijgt de ondernemer inzichten en wordt ie aangezet tot een andere leiderschapsstijl.  Loslaten in vertrouwen kan alleen als je je mensen capabel maakt om het op te vangen, als je dus zelf ook een stapje terugdoet. Een openbaring voor de ondernemer. Een verwarrend speelveld; een beetje Nijntje die zich in de grote stad begeeft.

Nijntje in de grote stad voelde ik mezelf vandaag ook toen we met een Feedback Ladies Team de business estafette liepen in Rotterdam en vier andere kanjers die de hele marathon volbrachten!

Marathonrenners zitten in hun eigen loopvibe

Marathonrenners zijn trouwens van een speciaal soort; die voelen zich nergens Nijntje, of juist overal. In ieder geval zitten ze helemaal in hun eigen loopvibe. Ze lopen met de tips van hun trainers in het achterhoofd en zitten in de laatste week van de 100- daagse sportrusten. Ze laten los dat het alleen maar kan met een maximale hartslag. Allemaal met het resultaat van een eindtijd rond de 4 uur. Een topprestatie waarvoor hard getraind is, veel voor is aangemoedigd en waar de kids van MM Pe-school erg blij mee zijn!

Ondertussen, als tweede loper in het Business estafetteteam, na Lee’s you never walk alone, wazig op zoek naar bus, metro en verzamel/pleisterplek, ben ik toch beetje Nijntje in de grote stad. Bovendien, dat piekeren over elke verlaten rugzak, en dat zijn er nogal wat tijdens zo’n groots evenement, bevestigt het beeld dat je niks gewend bent. Terwijl dat eigenlijk best meevalt denk ik nog. Deze gedachte verdwijnt meteen als pijn aan linkervoet rondom de 8 km de aandacht vraagt van Nijntje.     

Schoen even uit langs het parcours helpt n beetje. Publiek en EHBO-ers ook. Meer trainen van te voren had beter geholpen! spreek ik mezelf toe.

En dan is het toch maar weer helder: zonder gerichte training blijft doorbreken moeilijk en ontstijg je nooit de Nijntje- status. De marathon hoeft niet, maar de volgende business estafette zonder pijn lopen moet toch haalbaar zijn; met de nodige aandacht dus.

Nijntje meets Lee; ook in 2018 in Rotterdam