It is not the brains that matter most, but that which guides them.

Fyodor Dostoyevsky

Samenwerking en leiderschap in een Escaperoom

Samen werken onder tijdsdruk levert altijd mooie inzichten op. Ons natuurlijke gedrag neemt vaak de overhand en het lijkt alsof alles wat we van te voren hebben geleerd weer vergeten zijn. Als ik onder tijdsdruk werk dan ben ik nog meer die enthousiaste, proactieve, tempo makende collega. Ik ben dan ook snel geneigd om niet meer goed na te denken maar vooral te gaan doen. Hup actie, dan gebeurt er ten minste iets!

Maar helpt dat wel of niet? Wat is er mis met even stilstaan en goed nadenken? Wat zegt dit over mij en hoe effectief ben ik dan en hoe werkt dat in het team?

Ik weet uit ervaring dat anderen in het team zich hier soms aan ergeren en onvoldoende ruimte voelen om hun ideeën in te brengen en soms zelfs afhaken. En daar vind ik dan weer wat van…

In een Escaperoom wordt ook onder tijdsdruk gewerkt en worden patronen zichtbaar die zowel effectief als ineffectief zijn in relatie tot samenwerking en/of leiderschap.

Ik heb zelf altijd (stiekem) de behoefte gehad om gefilmd te worden en hier vervolgens op te reflecteren. Ik heb het nu een aantal keren meegemaakt en het effect was gigantisch. Sindsdien werk ik bewuster en effectiever samen, praat ik minder snel en geef anderen meer de ruimte.

Wil jij ook zo’n ervaring opdoen met je team en gecoacht worden? Dat kan! Feedback Training en Consulting werkt samen met The Escape Hunt Experience Maastricht.

Voor meer informatie bel met telefoonnummer: 06-17308889 of ga naar: http://maastricht.escapehunt.com/