The ones that are crazy enough to think that they can change the world, are the ones who do.

Steve Jobs

Spatielezing

Een joekel van een taalfout. We schrijven toch ook niet rijks-spatie-daalder of rijks-spatie-begroting? Terecht dat het logo onder vuur ligt, aldus René Dings, oprichter van het platform Signalering Onjuist Spatiegebruik (SOS).

Rondom het onderwerp taal verzorgt René verrassende, grappige presentaties als onderdeel van een traject waar professionalisering van de schriftelijke communicatie een rol speelt. René: Drie jarige paarden te koop in plaats van driejarige paarden. Die ene extra spatie maakt een groot verschil in hoe je boodschap overkomt. Een rijwielhandel heeft een bijzondere aanbieding: binnen band kopen, buiten band gratis. En wie moet er naakt bij een workshop naakt model tekenen: het model of de tekenaars?

In zijn lezingen geeft René een verzameling van opmerkelijke voorbeelden, leuke anekdotes, verrassende overpeinzingen en interessante achtergronden. Natuurlijk legt hij ook uit hoe het wél moet. Er wordt veel gelachen en je steekt er ook nog wat van op. Een waarschuwing is op zijn plaats: als je deze spatielezing hebt meegemaakt, zal je leven nooit meer hetzelfde zijn...


Zie ook: http://www.spatiegebruik.nl/