Droom je leven. Leef je dromen.

Stijgen tot grote hoogte

Voorafgaand en tijdens de tocht omhoog gaat het om vertrouwen. Vertrouwen hebben in dat je collega’s gemaakte samenwerkingsafspraken nakomen, voor een veilige context zorgen en op die momenten dat het lastig wordt je ondersteunen.

Tijdens het klimmen blijf je contact houden met collega’s op de grond die vaak vanuit een goed overzicht de juiste adviezen hebben. En er wordt meer duidelijk. Niet alleen zelfstandig opereren (vanuit de behoefte aan controle), maar ook zaken durven aannemen van anderen. Hulp vragen als dat nodig is, proactief hulp bieden als anderen en het team daar hun voordeel mee kunnen doen. Als het spannend wordt je comfortzone durven verlaten, je rekzone opzoeken (zonder in de paniekzone te komen) en doorzetten. Durven los te laten bij het abseilen en tot slot de tijd nemen om successen te vieren.

Wat opvalt in de samenwerking tijdens het klimmen en in het gedrag van de leden van het team, is vaak ook zichtbaar in de dagelijkse praktijk. Die
patronen leren zien en helpen doorbreken die teamsucces in de weg staan, is één van de kwaliteiten van de Feedback teamcoach en ervaringsleerspecialisten.

Het eindresultaat is sneller doelen realiseren zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. En dat het snel kan blijkt wel uit het wereldrecordfilmpje.