Haal het beste uit jezelf.

This is your LIFE

Tijdens de voorbereiding van een training was ik interviews aan het bekijken met Jaap van Zweden, een hele bekende dirigent. Ik kijk, ik luister en ik voel vooral veel... Zonder dat ik het zelf echt door heb, zit ik te janken achter de computer en schreeuwt zoonlief: Nikki, mama huilt. Huilalarm! En voor je het weet heb je vier bezorgde lieve zachte armpjes om je nek, kusjes op je wangen en vier vragende ogen! Oké tijd voor les vijf rondom tranen. Lieverds, je kan huilen als je pijn hebt, als je verdrietig bent, als je blij bent, als je uien snijdt en dat kan ook als je geraakt bent.

En dat was ik, ik was geraakt door wat ik zag, hoorde en daarbij voelde. Ik zag namelijk PASSIE! Ik zag een man die in alles uitstraalde dat hij iets doet wat hij geweldig vindt. Een grote dirigent die vlak voor opkomst met aandacht Dank je wel zegt tegen iemand die hem de weg wijst. Iedereen doet er toe! Hij zegt dat het niet om ego gaat, maar om liefde voor je vak. De overtuiging dat je elke dag beter kan worden... WAUW! Ik ben onder de indruk.

Het maakt niet uit wat iemand doet. Als het met passie gebeurt, komt dat bij mij recht in mijn hart binnen! Dan ben ik geraakt, krijg ik kippenvel en kan er dus wel eens een traantje komen. Leg dit maar eens uit aan je kinderen! Ik heb ze meegegeven dat we allemaal wel eens iets moeten doen wat niet leuk of gezellig is, maar probeer alsjeblieft zoveel mogelijk dingen te doen die je leuk vindt. Niet papa of mama, niet een vriendje of vriendinnetje, nee jíj moet het leuk vinden! Zó, daar kunnen we verder mee gedurende hun pad naar volwassenheid of niet?

Als ik dan om mij heen kijk, privé en zakelijk, dan ken en zie ik zoveel mensen die doen wat ze doen! Sommige mensen hobbelen door en vinden dit normaal, anderen zeuren en wijzen, weer anderen hebben het alleen over hun rechten. Aanklagen en/of slachtoffer zijn, dat zie ik veel, maar dat is vermoeiend en het brengt je niets heb ik zelf ervaren. En het hoeft niet, wij kunnen namelijk zelf kiezen en hoe heerlijk is dat?

Ook ik hoorde bij die hobbelgroep, ik werkte veel en het koste me veel negatieve energie! Alles was gedoe en er waren veel redenen om te klagen. Totdat er iets gebeurde en ik dacht: Jess, genoeg is genoeg.

Dus heb ik een aantal jaren geleden mijn eigen carrière volledig omgegooid! Dat was spannend, onzeker, vermoeiend, fantastisch, stress, leerzaam en hard werken en dit ging gepaard met alle emoties die er zo'n beetje bestaan.
Diep in mij zat gelukkig een stemmetje dat zei: Het komt goed, hou vol! Als ik het moeilijk had en de handdoek in de ring wilde gooien, dan was dat stemmetje er weer. Dat gaf mij zo'n rotsvast vertrouwen om door te zetten.

Het is een reis en die reis is tot dusver boeiend, leerzaam en prachtig. Nu krijg ik te horen dat ik sta te stralen en dat ik mensen inspireer (heel bijzonder). Het blijft hard werken, maar het kost geen moeite, het geeft energie! Ik heb mijn passie gevonden en passie inspireert jezelf en anderen.

Dit inspireert mij! Wat inspireert jou? Volg jij je hart? Doe je wat je echt leuk vindt? Heb je voldoende dingen in je leven die je met passie kunt doen? Als je iets wilt veranderen...

http://jessicaroosenburg.nl/blogt/this-is-your-life