Een bedrijf zonder strategie is bereid om alles uit te proberen.

Tien manieren om evenwicht in je werk en in je leven te brengen

Een magistraal boek; inspirerend, geschreven door een voormalig senior productmanager van het meest succesvolle Amerikaans bedrijf ooit en een goudmijn voor elke manager. Mijn leidraad in de periode dat ik probeerde internationale salesteams tot optimale prestaties te stuwen. Geschreven door een mooie vrouw, net als Martha, met veel humor, common sense
en een groot gevoel voor zakendoen. Ik was midden dertig toen ik het las en identificeerde mij maar al te graag met Julie.

Waarom valt mijn oog juist op deze zinsnede uit het boek? Wellicht omdat, inmiddels midden 40 gepasseerd, mijn manieren om evenwicht in mijn werk en in mijn leven aan te brengen nu ook echt mijn manieren zijn. Mijn balans; ik heb er meer dan een decennium over gedaan om dat te vinden.

Wellicht ook valt mijn oog op deze zin, omdat ik binnenkort een driedaagse training Timemanagement geef voor een gemêleerd gezelschap. Na de training werk je efficienter, zegt de uitnodiging voor de training. Een missie die ik heel serieus neem; ikzelf heb er tenslotte tien jaar over gedaan om die efficiëntie te vinden die mij past. Dit vraagt van mij als trainer dat ik me verdiep in de deelnemer en het proces dat hij of zij doorloopt. Het helpt dan dat je er zelf bent geweest. Trainen op identiteitsniveau noemen we dat, met als doel evenwicht in jouw werk en in jouw leven.

Het worden mooie dagen, al kan ik nooit op tegen het beste advies dat Martha ooit kreeg van haar vader:

http://www.linkedin.com/today/post/article/20130226113527-55527534-best-advice-you-can-do-anything-you-choose?trk=eml-mktg-advice-a1-0227-p1

Mijn eigen vader gaf mij al vroeg het advies: Het leven is leren of werken, of allebei als je wilt, maar zorg voor een goed evenwicht. Wijze man. 

Bron: Bick, J. (1997). Alles wat ik in de zakenwereld echt moet weten leerde ik bij Microsoft. Naarden: Element uitgevers.