Een bedrijf zonder strategie is bereid om alles uit te proberen.

TMA Talentenanalyse

De TMA talentenanalyse wordt toegepast voor selectie-, ontwikkelings-, mobiliteits-, beroepskeuze- en re-integratievraagstukken. Met de analyse worden 22 drijfveren en 44 talenten uitvoerig in kaart gebracht. Ook krijg je inzicht in de ontwikkelbaarheid van 48 TMA competenties. Door te toetsen of de individuele talenten in lijn liggen met de gewenste competenties bezien vanuit de organisatie zijn organisatiedoelen te behalen op een manier die past bij de kwaliteiten van medewerkers. Kortom, er ontstaat een win-win resultaat.

De talentenanalyse vindt webbased plaats en neemt circa een uur in beslag. De vragenlijst voor de kandidaat bestaat uit stellingen die betrekking hebben op gedragsitems waaruit de kandidaat steeds dient te kiezen welke het beste bij hem passen. Op genuanceerde wijze worden zo de drijfveren van de kandidaat ontrafeld. De uitkomsten van de talentenanalyse worden systematisch met elkaar in verband gebracht en geanalyseerd op elkaar versterkende en neutraliserende talenten.

Je ontvangt een genuanceerde kandidaat-rapportage welke positief, talent- en ontwikkelingsgericht is geformuleerd en de kandidaat niet veroordeelt. Hierdoor worden de uitkomsten herkend en geaccepteerd door de kandidaat. Daarnaast ontvang je (als gesprekspartner van de kandidaat) expert- en matchingsrapportages om het terugkoppelingsgesprek te voeren en de aanwezige drijfveren en talenten te valideren. De rapportages geven inzicht in kwaliteiten en valkuilen (gekoppeld aan de bij de functie passende, gewenste competenties) en reiken uitgebreide interviewvragen, ontwikkelactiviteiten en coachingsadviezen aan afgestemd op de kandidaat. Hiermee kom je op een grondige wijze tot de kern en krijg je een diepgaander en waardevoller inzicht in je kandidaat. De uiteindelijke keuzes en adviezen maak je zelf, maar wel op een gestructureerde en gefundeerde manier.
 

Certificatietraject

Wanneer je zelf officieel gecertificeerd wilt worden om gebruik te maken van de TMA analyse, informeer dan naar de mogelijkheden via info@feedbackconsulting.nl.

 

Meer weten?

Stuur ons je gegevens met behulp van onderstaand formulier en dan nemen we contact met je op.

Velden met * zijn verplicht.