The ones that are crazy enough to think that they can change the world, are the ones who do.

Steve Jobs

Training Systemisch werken

Wat zijn opstellingen?

Organisatieopstellingen geven een goed overzicht van de organisatie en het welbevinden van de verschillende leden, afdelingen, klanten en andere belangrijke elementen. Het model is afgeleid van familieopstellingen. Bij een familieopstelling zoekt iemand uit een groep enkele mensen die de leden van zijn familie representeren. Hij stelt hen vervolgens op in de ruimte in relatie tot elkaar. Het bijzondere is dat zodra deze representanten hun plaats hebben ingenomen, ze zich voelen zoals de mensen die ze representeren, hoewel ze die niet kennen. Op deze manier krijgen we door middel van de opstelling een helder beeld over datgene wat er in het familiesysteem speelt. Als we deze methode toepassen op organisaties, dan krijgen we een goed overzicht van de organisatie, hoe die zichzelf vastzet en kan vanuit daar toegewerkt worden naar een oplossing of naar het accepteren van dat wat is.
 

Opleiding

Binnenkort start de vijfdaagse opleiding Systemisch werken. Je maakt kennis met de verschillende unieke toepassingsmogelijkheden van Systemisch werken, leert de basis om te kunnen werken met opstellingen en doordat je zelf vraagstukken inbrengt en representant bent rondom dat wat andere deelnemers willen onderzoeken, ervaar je de aanpak aan den lijve. De opleidingsdagen vinden plaats op 2 juni, 9 juni en 10 november 2015 en op 26 januari en 16 februari 2016. Sluit je aan?

Tot slot

Wanneer je nog vragen hebt rondom dit programma Systemisch werken waarin het organisatiesysteem en familiesysteem op een betekenisvolle wijze samenkomen, mail die dan gerust naar Vera Andeweg, v.andeweg@feedbackconsulting.nl of bel haar op nummer 06-12069012.