Een talent dat niet dagelijks groeit, gaat dagelijks een stukje achteruit.

Uit je comfortzone met insecten eten

Wanneer één van de deelnemers in de verschillende subgroepen letterlijk toehapt, dan volgen vaak anderen. In die groepen waar niemand het initiatief neemt, blijft het uitgeserveerde onaangeroerd. Bij gedragsverandering werkt dit niet anders. Goed voorbeeld doet volgen.

Aan de smaak die insecten hebben zal het niet liggen. Wat je geserveerd krijgt smaakt naar nootjes, maar dan met pootjes. He jakkes, is toch vaak de eerste reactie op het aanbod om toe te happen. Die reactie heeft veel te maken met wat je gewend bent. En zelfs al snap je rationeel dat je afkeer voortkomt uit de cultuur waarin je bent opgegroeid, het vraagt om moed om dat te gaan eten wat in andere culturen dagelijks op het menu staat. Angst weerhoudt ons vaak om in actie te komen. Vandaar dat we zeggen: moed = angst + actie. Ook dat wordt duidelijk tijdens dit spannende workshoponderdeel. Waar komt je angst vandaan? Welke overtuiging heb je over insecten als hapje? Wat bepaalt of je uiteindelijk wel of niet meelwormen, sprinkhanen of krekels je als snack laat smaken?

Meer weten over dit out-of-the-box-workshop onderdeel? Bel 0168-471769 en vraag naar Klaas Koster of stuur een mail naar info@feedbackconsulting.nl. Bekijk ook de website http://duurzaaminsecteneten.nl/ en lees de blog http://duurzaaminsecteneten.nl/insecten-onderzoek/insecten-zijn-vies-of-insecten-zijn-lekker-wat-geloof-jij/