It is not the brains that matter most, but that which guides them.

Fyodor Dostoyevsky

Van huis thuiskomen

Zeker in die gevallen wanneer het om een programma gaat dat bestaat uit korte sessies met tussenliggende dagen. Een waardevolle aanvulling rondom persoonlijke ontwikkelprogramma’s zijn daarom meerdaagse sessies waarbij men ver genoeg van huis is om echt bij zichzelf te kunnen komen. Tijdens deze dagen ligt het zwaartepunt op onthaasten, onderzoeken, verdiepen, verbinden en transformeren. In een natuurlijke omgeving kan men echt opgaan in het programma waardoor eerder gewenste en vaak onverwachte resultaten worden behaald. Onze ervaring is dan ook dat naast de kwaliteit van de trainer zeker ook de locatiekeuze een rol speelt om deelnemers vol mee te nemen in het programma. Zeker wanneer het minder om praktisch toepasbare tips op vaardighedenniveau gaat maar vooral om zaken die zich op identiteitsniveau afspelen.

Mensen die deelnemen kunnen vastzitten in hun werksituatie. Net zo goed kan het zijn dat ze juist prima in hun vel zitten. Ze hebben een groeiambitie en willen ideeën en inspiratie opdoen. Doordat je met een kleine groep loskomt van het dagelijks leven en niet de interruptie hebt van het naar huis gaan, kun je steeds dieper gaan, ontstaat vanuit daar een vertrouwensband tussen deelnemers die zo met elkaar op nieuwe, diepere lagen komen, veel van elkaar leren en blijvende verandering tot stand brengen.

Feedback werkt samen met diverse locaties waar dergelijke programma’s plaatsvinden. Landgoed Ulvenhart in het Brabantse Ulvenhout is daar een voorbeeld van.

 

Een andere inspirerende, betaalbare locatie is het kasteel Grevenburg in Nieheim, Duitsland. Zo’n drie-en-een-half uur rijden van Utrecht. Het kasteel met zijn eeuwenoude geschiedenis ademt rust uit, is gelegen tussen bossen en velden in het Duitse glooiende landschap. Omdat de locatie op een uur rijden van de dichtstbijzijnde autobahn is, kom je er rustig aan en bij vertrek wordt je geleidelijk weer meegenomen naar de hectiek van alle dag. Reflecterend op je ervaringen, kom je langzaam terug in de wereld die je kent.

 

 

 

Een aantal andere verrassende locaties vind je op onze website http://www.feedbackconsulting.nl/locaties-589.html.