Wie stopt met beter te worden, stopt met goed te zijn.

Voor alles een juiste plaats en een juist tijdstip

Even op kauwen nog twitterde ik over deze uitspraak van Anthony Robbins tijdens zijn seminar in London vorig weekend. Daags na thuiskomst van dit event ben ik inmiddels aan het herkauwen geslagen. Al herkauwend komen ook andere ingrediënten naar boven. Longing for certainty? Life isn't like that! Nothing wrong with the need, just the wrong occasion! galmt.

Waarom klinken juist deze beliefs door? vraag ik me af. Voor mijn omgeving is het wel duidelijk. Jij durft nog niet eens over op een nieuwe laptop; bang dat je het oude kwijtraakt. En dat is waar; PowerPoint animaties zijn aan mij niet besteed en e-mails ophalen duurt even. Geeft niks, hou ik me zelf voor, kan ik intussen mooi even een kop koffie inschenken en wat reflecteren op Tony's impact in mijn leven en in dat van anderen die ik ontmoette tijdens het seminar.

Het herkauwen zal dus nog wel even aanhouden. Dat terwijl Tony streng maant ver te blijven van alles wat met zuivel te maken heeft. Ik snap dat wel; aan melk kleeft ook een sensatie van geborgenheid. Dat was goed toen we klein waren; inmiddels zijn we dat ontgroeid. Nu mijn laptop nog.

Komt wel goed bedenk ik me - dagen later - zippend aan mijn water, terwijl mijn nieuwe laptop rap en geruisloos opstart. Koffie mocht toch al niet meer.

Life will never be the same