Haal het beste uit jezelf.

Welke keuze maak ik?

En wat is dan een goed advies? Doen wat je leuk lijkt? Bijvoorbeeld Journalistiek, waar momenteel echt geen uitzicht op werk wordt geboden, of de universitaire opleiding Kunstmatige Intelligentie, waar de arbeidsmarkt mogelijk nog aan moet wennen. Of meer een strategische keuze in de richting van bedrijfskunde of een medisch beroep? Want daar zal altijd wel werk in blijven? Ga er maar aan staan als je 18 jaar bent.


In mijn werk begeleid ik mensen van werk naar werk. Je staat op de nominatie om je baan te verliezen en overweegt ZZP'er te worden. Terwijl de ZZP’er op dit moment op zoek gaat naar een baan in loondienst omdat de opdrachten te lang op zich laten wachten. Laat jij je dan omscholen, probeer je zij-instromer te worden, word je een expert op het gebied van social media zodat je jezelf doelgericht onder de aandacht weet te brengen? Daarnaast de veel gestelde vraag Moet ik iets gaan doen dat ik niet leuk vind?


Zowel voor mijn dochter als voor de cliënt is het antwoord niet eenduidig, helaas. De richting gelukkig wel. Start je zoektocht met je zintuigen. Maak een plaatje van je toekomst, zie jezelf doen, hoor de dynamiek, voel je passie en bedenk wat het zou kunnen zijn. Geloof dat jij het kunt! Elke optie die voorbij komt kun je toetsen aan deze zintuiglijke waarneming. Sta je voor een keuze die niet voldoet aan deze waarneming, bedenk dan wat er nu nog nodig is om er vol voor te kunnen gaan. Vergeet nooit dat jij een groot aandeel hebt in het maken van je eigen leven!

Succes en vergeet niet te genieten.