“Every success story is a tale of constant adaption, revision and change.”

Richard Branson

Anne-Lot de Heus

Mijn passie

Ik heb een ongelooflijke fascinatie voor de mens en de dynamiek tussen mensen. Wij zijn tot zoveel in staat en tegelijk kunnen wij soms onze eigen of andermans grootste vijand zijn. Mijn passie is om mensen, teams en organisaties te helpen groeien en in beweging te brengen met als doel: persoonlijk succes behalen en de ambities van de organisatie waarmaken. Vaak vraagt dat om duurzame gedragsverandering. De ander tot nieuwe inzichten laten komen, bewustwording creëren en de juiste interventies inzetten; dat is wat mij drijft. Ik houd daarbij rekening met de context en de aanwezige persoonlijkheden, leervoorkeuren en gedragsstijlen.

Ik ben geboren en getogen in Zuid-Afrika en heb daar van verschillende culturen geproefd en in mijn carrière heb ik vele organisaties van binnen gezien. Deze ervaringen, gecombineerd met mijn nieuwsgierigheid in de mens, heeft mij geleerd hoe uniek en eigen ieder individu is. Het is zo belangrijk om je bewust te zijn van je eigen ‘eigen-aardigheden’. En het is waardevol om te weten hoe je het best kunt inspelen op die van de ander. Ik ben ervan overtuigd dat zelfinzicht en effectief communiceren het fundament vormen voor persoonlijke effectiviteit en betere samenwerking. Mijn focus ligt op mensen en teams weer in verbinding te brengen met zichzelf en de ander, zodat ze in hun kracht gaan staan. Het gaat niet om zenden en ontvangen, maar om begrijpen en verbinden.

Mijn expertise

Als afgestudeerd veranderkundige en gecertificeerd trainer en coach weet ik dat persoonlijke groei en gedragsverandering niet altijd makkelijk te realiseren is. Ik zie het voortdurend bij mijn klanten, maar ik heb het zelf ook ervaren. Daarom ben ik zo bevlogen om anderen te inspireren en te ondersteunen om in actie te komen, juist wanneer er angst is voor het onbekende. Niet voor niets luidt een bekend gezegde: “Change begins at the end of your comfort zone.”

Mijn ervaring als communicatieprofessional combineer ik met tools en methodieken vanuit Transactionele Analyse, NLP, systemisch werken, Functional Fluency, DISC en drijfveren, LEGO Serious Play en Verbindende Communicatie.

Mijn stijl

Mijn stijl als trainer en coach is enthousiast, empathisch, positief, integer, resultaatgericht en betrokken. Ik stel de vraag achter de vraag, om precies daar van waarde te zijn waar het nodig is. Mijn kracht zit in het afwisselen van een methodische aanpak en het werken vanuit een sterk ontwikkelde intuïtie.

Ik hoor vaak terug dat ik een veilige omgeving weet te creëren om te leren en dat mijn inzichten helder en scherp zijn. Het wordt gewaardeerd dat ik écht aandacht heb en alert ben op dat wat er nodig is bij de ander of in de groep.

Keep going, keep growing!