Annemieke Bergsma

Mijn passie

Het verschil maken, voor individuen en teams! 
Mijn passie is om een individu of een team te ondersteunen om tot groei en ontwikkeling te komen. Samen ontdekken wat nodig is: losmaken wat vast zit, naar boven halen wat verborgen zit, bewust maken wat onbewust is. Ik vind het telkens weer een voorrecht als een cliënt een inzicht krijgt, of zich ergens van bewust wordt, bijvoorbeeld waar het gaat om belemmerende patronen en valkuilen. En dat hij/zij ervaren heeft dat er keuzevrijheid is, dat het ook anders kan. Waar het gaat om teamontwikkeling, word ik blij als na afloop van het traject een team soepeler naar een doel toe werkt of dat de samenwerking beter en plezieriger verloopt.

Mijn expertise

Training en coaching, zowel één-op-één als teams.
Ik put uit jarenlange ervaring als coach, loopbaancoach, teamcoach, trainer en facilitator. Mijn werkervaring is breed,  bij de overheid (Rijk, Provincie, Gemeenten), maar ook bij de zorg en bij diverse zakelijke dienstverleners.

Ik hanteer het principe: leren vissen, in plaats van de vis voor de ander te vangen. Mijn aanpak typeert zich dan ook door de cliënt of het team zelf te laten ontdekken waar de pijn zit. Ik geloof sterk in ervaringsleren. De oplossingsrichtingen komen hierdoor vaak vanzelf naar boven en beklijven daarna ook beter.

Voice Dialogue
Hierbij past de coachmethode Voice Dialogue, die ik vaak en graag inzet. Het is een verrassende, avontuurlijke en niet oordelende methode die vaak leidt tot diepgaande inzichten en blijvende resultaten. Het leert de coachee zichzelf beter te managen en vergroot de eigen keuzevrijheid. Tijdens een sessie gaan we op zoek naar subpersonen of IKKEN, die ieder van ons heeft en die soms aan het stuur, of helemaal verstoten zijn. Deze IKKEN hebben allen een eigen stem, een gevoel of behoefte en spelen een rol bij de vraagstukken van de coachee. Door deze IKKEN tijdens een sessie exclusief aan het woord te laten, wordt de coachee zich bewust hoe patronen ooit zijn ontstaan en hij/zij herontdekt mogelijk kanten van zichzelf die lange tijd niet meer gehoord zijn. Met voice dialogue krijgt de coachee nieuwe inzichten en leert dat er een keuze is. 

Naast Voice Dialogue gebruik ik ook mijn kennis en vaardigheden en als NOLOC-gecertificeerd loopbaancoach, NLP-practitioner, Insights Discovery-geaccrediteerde, interventiekundige en als trainer bij bijvoorbeeld loopbaanoriëntatie en bij verlies- en rouwverwerking.  

Mijn stijl

Ik ben er echt met volle aandacht voor mijn cliënten en krijg hierdoor snel het vertrouwen. Ik ben empathisch, analytisch en een goede luisteraar. Daarnaast ben ik ook doelgericht en schroom ik niet om (respectvol) te confronteren. Maatwerk staat voorop en ik zie er naar uit om samen met je vragen te analyseren en te ontdekken hoe we er mee aan de slag kunnen!