Alone we can do so little, together we can do so much.

H. Keller

Katrin Ellmann

Mijn passie

Mijn passie is om mensen, teams en organisaties te inspireren het beste uit zichzelf te halen om zo hun doelen ter verwezenlijken. Van jongs af aan ben ik met mijn ouders veel verhuisd en heb verschillende landen mijn thuis mogen noemen. Dit heeft mijn nieuwsgierigheid en passie in mensen gewekt en heeft mij geleerd anderen open, spontaan en nieuwsgierig tegemoet te treden. Wat ik zo heb geleerd en waar ik later in ben opgeleid en voor gecertificeerd ben -het gedrag van mensen en hoe we op elkaar reageren- wil ik delen met anderen en zo organisaties, teams en individuele professionals helpen te groeien en zich verder te ontwikkelen. Dit doe ik door als trainer en coach mensen inzichten te geven in hun gedrag en overtuigingen, zodat zij effectiever, bewuster en met meer energie samen kunnen werken. Ik geloof erin dat je samen veel meer kunt bereiken dan alleen – als je er maar plezier en energie uit haalt.

Mijn expertise

‘It always seems impossible until it’s done’ – N. Mandela
Mijn 20 jaar ervaring als business manager bij diverse multinationals in verschillende landen zorgt ervoor dat ik goed kan anticiperen en snel kan schakelen om management en medewerkers met hun vraagstukken te helpen. Soms werken de dingen die je altijd deed nu niet meer voor je. Omdat je nieuwe groeiambities hebt bijvoorbeeld. Of je bent zo hard gegroeid dat de nieuwe situatie om een nieuwe aanpak vraagt. En soms lopen mensen en teams gewoon even vast en biedt hulp van buitenaf het inzicht om weer verder te kunnen. Als trainer en coach lever ik hierin graag een bijdrage met het bieden van reflectie, het opstellen van nieuwe doelen en door het uitstippelen van een nieuwe weg daarnaartoe. Worden ieders talenten, behoeftes en ambities wel benut? Zodat zij zichzelf kunnen zijn, doen wat hun plezier en energie geeft en hierdoor van maximale waarde zijn voor het team en de organisatie? Door mensen meer inzicht te geven in het gedrag en het effect daarvan op anderen, stel ik teams in staat om effectiever samen te werken om zo het maximale eruit te halen. Dit doe ik  zowel voor Nederlandse bedrijven als voor multinationale bedrijven, waar mijn levenslange ervaring in het omgaan met en genieten van cultuurverschillen goed tot haar recht komt.

Mijn stijl

Klanten en collega’s ervaren mij als een goede sparring-partner met sterke luistervaardigheden, die kritische vragen durft te stellen en zo mensen en teams laat reflecteren op hun gedrag en de impact die dit heeft. Deze skills samen met mijn can-do-mentaliteit en enthousiasme stellen mij in staat om de klus te klaren.