Teamwork is the fuel that allows common people to attain uncommon results

Andrew Carnegie

Marleen van Elsäcker

Mijn passie

You know, sometimes all you need is twenty seconds of insane courage. Just literally twenty seconds of just embarrassing bravery. And I promise you, something great will come of it.
Deze quote komt uit de film We bought a zoo en heeft mij al vaak geholpen iets te doen wat ik heel spannend vond.

We kennen allemaal wel het ongemakkelijke gevoel wanneer je iets nieuws wilt doen. Wanneer er meer zelfsturing verwacht wordt van je team, wanneer je je collega wilt aanspreken op gedrag waar je last van hebt, wanneer je nee wilt zeggen als je nóg meer taken op je bord krijgt. Soms moet je je gewoon even ongemakkelijk voelen om verandering teweeg te brengen. Ik kan je helpen om dat te doen op een manier die goed voelt voor zowel jou als de ander.

Mijn expertise

Blijvende gedragsverandering bereik je door niet alleen op vaardigheden te oefenen, maar ook door met elkaar te onderzoeken hoe je deze vaardigheden kunt toepassen op een manier die bij je past. Zo kom je samen tot gedragen afspraken. Een training is hierdoor voor elk team weer anders.
Dat is waarom ik mijn werk ook zo mooi vind; de diversiteit van de teams en de mensen binnen die teams. De diversiteit die zorgt voor een mooie combinatie van kwaliteiten, maar ook valkuilen, en die de samenwerking en de gewenste resultaten beïnvloedt. Inzicht in hoe dit een rol speelt in je team zorgt voor mildheid naar elkaar, naar jezelf en geeft handvatten hoe je het kunt inzetten in je voordeel. Zo kun je samen een nog beter en leuker team worden.

Mijn stijl

De afgelopen 20 jaar heb ik als ondernemer, als manager en als trainer/coach zowel met teams als in teams gewerkt. Ik kan mij hierdoor goed verplaatsen in de thema’s waar een team mee te maken kan krijgen.

Door mijn samenwerking met organisaties uit andere landen (zowel binnen als buiten Europa) heb ik geleerd dat culturele verschillen een grote rol kunnen spelen in de samenwerking. Ik leer je hoe je deze verschillen kunt herkennen en overbruggen.

Ik verzorg ook trainingen en coachtrajecten in het Engels, Italiaans en Duits.