Een talent dat niet dagelijks groeit, gaat dagelijks een stukje achteruit.

De leider als organisatieontwikkelaar

Leiders hebben bij het richten en inrichten van de organisatie de keuze tussen een fixed mindset of een growth mindset. Als zij continu groeien en verbeteren tot een natuurlijk principe in de organisatie willen maken, dan betekent dit primair dat de leiders beseffen dat het ontwikkelen van de medewerkers en de organisatie onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

In deze training staat centraal je hoe je als leider de visie van de organisatie op een inspirerende wijze overbrengt aan stakeholders. Ook leer je de groeivisie en groeistrategie doorvertalen naar doelen. Je weet de energie van de organisatie te richten en te bundelen. Door de talenten en het potentieel te benutten maak je samen de collectieve ambitie waar.

Schrijf je direct in

Leidinggevenden in staat stellen de ontwikkeling van hun medewerkers en/of hun team gericht ter hand te nemen. Als belangrijke voorwaarde voor continue groei en verbetering van het functioneren van de organisatie.

Onderwerpen

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Waar geloof jij echt in als het gaat om de groei en ontwikkeling van jouw organisatie/afdeling/team?
 • Hoe kom je tot een groeivisie?
 • Wat is het grote verschil tussen organisatieverbetering en organisatieontwikkeling?
 • Wat kenmerkt een growth-mindset en waar uit dit zich in?
 • Hoe werkt een purpose driven organisatie?
 • Hoe speel jij in op de actualiteit met behoud van de visie en richting van de organisatie?
 • Waarom is de reis belangrijker dan de bestemming?
 • Hoe draag jij op een inspirerende wijze je visie uit?
 • Welke leiderschapsstijl pas jij nu vooral toe?
 • Welke leiderschapsstijl past jou van nature?
 • Hoe mobiliseer ik jouw organisatie/afdeling/team in het verlengde van de purpose en visie?
 • Hoe bepaal jij de ontwikkelbehoefte van jouw organisatie/afdeling/team?
 • Hoe ondersteun jij ontwikkelinitiatieven?
 • Hoe coach jij jouw medewerkers in hun ontwikkeling?

Opbouw training

Het betreft een blended learning waarbij je voorafgaand aan de training enkele voorbereidende opdrachten maakt waar je gedurende de training actief mee aan de slag gaat. Zo gebruik je naast cases vooral jouw eigen werksituatie tijdens de training om met de behandelde onderwerpen praktisch aan de slag te gaan.

Je krijgt bovendien inzicht in je eigen leiderschapsstijl, je voorkeuren in communicatie en praktische tips met betrekking tot hoe je kunt omgaan met je leidinggevende valkuilen bezien vanuit jouw stijl. Werken aan vertrouwen en authenticiteit staat hierbij centraal.

Steeds ga je aan de slag aan de hand van je eigen praktijkcases die je hebt voorbereid.

De training is zowel online als offline te volgen. Wanneer mogelijk wordt de training fysiek op locatie gegeven waar je je zonder afleiding kunt focussen op het ontwikkelen van jouw leiderschapsvaardigheden, contact hebt met leidinggevenden uit andere branches en zowel binnen als buiten inspiratie opdoet rondom jouw leiderschapsontwikkeling.

Verankering

Na dit vierdaagse programma heb je nog een jaar lang toegang tot de online leeromgeving waarin je alle nodige hulpmiddelen aantreft om actief met de ontwikkeling van je organisatie/afdeling/team door te gaan. Optioneel kan deze training uitgebreid worden met een drietal individuele (online) coachingsgesprekken om de geleerde groeimindset en ontwikkelaanpak optimaal te implementeren.

Beschikbaar en inbegrepen zijn video’s, handige naslagdocumenten, een online verankermodule en interactieve checklists die je ondersteunen om zowel de juiste diagnose te stellen als om met je medewerkers aan de slag te gaan om de optimale werkrelatie en aansturing te verkrijgen en zo jullie doelen te bereiken.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe dit programma is opgebouwd en waar je staat na deze vierdaagse training? Bel gerust met de trainer. Deze is gespecialiseerd in leiderschapstrainingen en in-company programma’s rondom leiderschapsontwikkeling.

Het tarief voor deze vierdaagse open training De leider als organisatieontwikkelaar bedraagt € 2.450,-. De investering voor de optionele coachsessies is additioneel € 600,-. Deze bedragen zijn exclusief btw, inclusief een jaar lang toegang tot de online leeromgeving.

Deze training is ook incompany te volgen, als maatwerk voor de specifieke situatie en uitdaging binnen jouw organisatie. Feedback Training & Consulting maakt graag een voorstel.

STAP-subsidie

Deze training kan gevolgd worden met STAP-subsidie.

Deze subsidie is voor particulieren. Het bedrag is maximaal € 1.000,- en wordt berekend over het investeringsbedrag inclusief BTW.

De investering voor deze training is inclusief BTW € 2.964,50. Met € 1.000,- STAP-subsidie wordt de investering voor deze training € 1.964,50

De data worden in onderling overleg met u vastgesteld.

We bieden onze programma's ook aan in Engels, Duits, Frans of Spaans. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

STAP-subsidie

Deze training kan gevolgd worden met STAP-subsidie. Klik hier voor al onze trainingen met STAP-subsidie