Trust that when the answer is no, there’s a better yes down the road.

Online training: Principieel onderhandelen

Schrijf je direct in

De aanpak

 • De training start met een inspirerende e-learning. Daarin leer je de basisprincipes van principieel onderhandelen kennen:
  Scheid de mensen van het probleem.
  Richt je aandacht op behoeften en belangen, niet op posities.
  Creëer oplossingen in wederzijds belang.
  Dring aan op objectieve criteria. 
 • Met praktisch voorbeelden wordt de vertaalslag gemaakt naar jouw dagelijkse praktijk. Een analyse geeft inzicht in jouw onderhandelingsstijl. Met jouw persoonlijke profiel in handen kan gericht tijdens de online sessies gewerkt worden aan je vaardigheden. Zo ben je na de training in staat om met de diverse situaties die jij in je praktijk tegenkomt succesvol om te gaan.
 • Tijdens vier sessies van anderhalf uur werk je aan concreet gedrag waarmee je een verstandig onderhandelresultaat, efficiënt en op een vriendelijke manier bereikt.
 • In virtuele break-out rooms ga je regelmatig in groepjes uit elkaar om opdrachten uit te voeren en te oefenen. Zo werk je aan je eigen persoonlijke en professionele groei.

Wat heb je nodig?

 • Een rustige ruimte waarin je vanachter een computer met webcam en een goede internetverbinding contact kunt maken.
 • Geluid. Een headset is daarbij handig maar niet noodzakelijk.
 • Eén e-mailadres waarop je de inloginstructie ontvangt voor de e-learning en voor het meeting platform waar je de trainer en de andere deelnemers ontmoet.

Data

Dit programma start wekelijks. Met de deelnemers worden de sessietijden vastgesteld. Dit kan overdag en/of ’s avonds zijn.

De training in het kort

Het kennen van de basisprincipes van principieel onderhandelen betekent nog niet dat het in alle gevallen je gemakkelijk afgaat. Er kunnen triggers zijn die maken dat je onbewust ineffectief reageert op het gedrag van je gesprekspartner(s). Voor de één kan dat het toegeven aan druk zijn. Een ander staat juist minder open voor de argumenten van de ander, et cetera. Door juist ook op zoek te gaan naar wat zich in gesprekken kan voordoen waardoor je minder effectief bent en door die persoonlijke blokkades te doorbreken ben je nog beter in staat om de vaardigheden die je leert succesvol toe te passen.

Deze opleiding is ook klassikaal in open inschrijvings- of maatwerkverband te volgen.

 

We bieden onze programma's ook aan in Engels, Duits, Frans of Spaans. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

STAP-subsidie

Deze training kan gevolgd worden met STAP-subsidie. Klik hier voor al onze trainingen met STAP-subsidie