Feedback laat je groeien

Secure Base Leadership

Secure bases zijn die mensen, die doelen of die dingen waarmee we ons op een bijzondere manier verbinden. Ze bieden ons bescherming, kracht en zijn een bron van energie. Ze dienen als ankers in ons leven. Idealiter bestaat een secure base zowel uit mens(en) als uit een droom of doel/ambitie.

Schrijf je direct in

De ware potentie van je medewerkers leren zien en je medewerkers helpen hun potentie te realiseren is de essentie van secure base leaderschip. Wat dit voor jou betekent en hoe je die belangrijkste eigenschappen verder kunt ontwikkelen en inzetten in je dagelijkse praktijk is wat je in deze training leert.

Na deze training weet en voel je wanneer je je medewerkers moet ondersteunen (Care) en wanneer je je medewerkers verder moet uitdagen (Dare). Je leert je medewerkers daarbij ook om zelf aan jou aan te geven wat zij hierbij nodig hebben.

Onderwerpen

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Wat is een secure base?
 • Wie of wat zijn voor jouw secure base(s) (geweest)?
 • Wie en wat zijn vandaag jouw secure bases (relaties en droom/ambitie)?
 • Voor wie ben jij een secure base?
 • Wie of wat wil je als secure base aan je eigen ontwikkelkracht toevoegen?
 • Wat doe je als je secure base dreigt weg te vallen of ineens wegvalt?
 • Hoe bewust ben jij je over hoe jij overkomt op anderen en hoe kun je anderen in positieve zin kunt beïnvloeden?
 • Hoe kun jij de secure base voor anderen worden?
 • Welke eigenschappen heeft een secure base leider?
 • Welke eigenschappen heb jij al goed ontwikkeld en welke dienen verder ontwikkeld te worden?
 • Wat zijn de Care-elementen en hoe pas je deze toe?
 • Wat zijn Dare-elementen en hoe pas je deze toe?
 • Hoe ziet de juiste dosering van Care en Dare eruit?
 • Wat is het effect van jouw stijl nu op jouw collega’s?
 • Hoe leer je de potentie zien van je medewerker en hoe coach je je medewerker hier naartoe?

Opbouw training

Het betreft een blended learning waarbij je voorafgaand aan de training enkele voorbereidende opdrachten maakt waar je gedurende de training actief mee aan de slag gaat. Zo gebruik je jouw eigen werksituatie tijdens de training om de vaardigheden van Secure Base Leadership praktisch te ontwikkelen. Je krijgt bovendien inzicht in je eigen leiderschapsstijl, je voorkeuren qua communicatie en je krijgt praktische tips met betrekking tot hoe je kunt omgaan met je valkuilen als leider bezien vanuit jouw stijl.

Daarnaast ga je aan de slag aan de hand van je eigen praktijkcases die je hebt voorbereid.

De training vindt zowel online als offline plaats. Wanneer mogelijk wordt de training fysiek op locatie gegeven waar je je zonder afleiding focust op het ontwikkelen van jouw leiderschapsvaardigheden, contact hebt met leidinggevenden uit andere branches en zowel binnen als buiten inspiratie opdoet rondom leiderschapsontwikkeling.

Verankering

Na deze driedaagse training heb je nog een jaar lang toegang tot de online leeromgeving waarin je alle nodige hulpmiddelen aantreft om actief met Secure Base Leadership aan de slag te gaan. Video’s, handige naslagdocumenten, een online verankermodule om je verder te helpen en allerlei interactieve checklists zijn aanwezig, die je ondersteunen om de juiste diagnose te stellen en gericht met je medewerkers aan de slag te gaan om de optimale werkrelatie en aansturing te verkrijgen en zo jullie doelen te bereiken.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe dit programma is opgebouwd en waar je staat na deze driedaagse training? Bel gerust met de trainer! Deze is gespecialiseerd in leiderschapstrainingen en in-company programma’s rondom leiderschap.

Het tarief voor deze driedaagse open inschrijvingstraining Secure Base Leadership bedraagt
€ 1.875,-. Dit bedrag is exclusief btw, inclusief een jaar lang toegang tot de online leeromgeving.

Dit programma is ook incompany te volgen, als maatwerk voor de specifieke situatie en de uitdaging die geldt binnen jouw organisatie. Feedback Training & Consulting maakt graag een voorstel.

De data worden in onderling overleg met u vastgesteld.
We bieden onze programma's ook aan in Engels, Duits, Frans of Spaans. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.