Een talent dat niet dagelijks groeit, gaat dagelijks een stukje achteruit.

Werk maken van werkgeluk

Werkgeluk staat vol in de belangstelling. En dat is niet zonder reden. We ervaren steeds meer stress en burn-out. We verwachten meer van onszelf en anderen. We zijn steeds perfectionistischer. Doordat we steeds meer op onszelf gericht zijn, staat ons werkgeluk onder druk en functioneren we minder goed. Er wordt van ons verwacht dat we steeds langer doorwerken en onszelf blijven scholen. En hoe leer je het beste: Als je gelukkig bent. Kortom: een focus op werkgeluk zorgt voor meer groei voor jou, jouw team en jouw organisatie.

Het mooie is dat je kan werken aan werkgeluk blijkt uit onderzoek uit de positieve psychologie. Wat kan je doen om fluitend naar je werk te gaan? Hoe kan je anderen steunen om het beste uit zichzelf te halen?

Schrijf je direct in

Het doel van deze training is om te leren hoe je jouw werkgeluk en dat van jouw collega’s kan vergroten. Waarom is werkgeluk belangrijk? Welke factoren hebben de meeste invloed op werkgeluk? En welke tools en vaardigheden kan ik inzetten om het werkgeluk van mezelf en anderen te vergroten.

Wat levert de training jou op?

Je wordt je meer bewust van jouw eigen werkgeluk en het werkgeluk van anderen. En je leert hoe je jouw werkgeluk en dat van anderen kan vergroten. Aan het einde van de training ontvang je een certificaat tot werkgelukdeskundige. Als werkgelukdeskundige breng je positieve psychologie in de praktijk. Je deelt je kennis en inzichten over gelukkig werken. Je bent in staat om na deze opleiding workshops en inspiratiesessies over werkgeluk te geven en inzichten uit de positieve psychologie toe te passen in coaching.

Onderwerpen

“Success is not the key to happiness. Happiness is the key to success. If you love what you are doing, you will be successful.”

Vaak denken mensen dat succes tot geluk leidt, maar het werkt andersom: gelukkig zijn leidt tot succes. Gelukkige mensen presteren beter op het werk, zijn gezonder, zijn minder vaak ziek (minder burn-out), hebben kwalitatief betere relaties en zijn ook nog eens creatiever. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt bovendien dat gelukkige medewerkers beter samenwerken en meer openstaan voor verandering. Maar wat zijn nu de belangrijkste invloeden op geluk en hoe kun je hier in een weerbarstige omgeving zelf op sturen?

  • Wat kun je als werknemer zelf doen om meer werkgeluk te ervaren binnen jouw eigen werk?
  • Wat kun je als leidinggevende doen om werkgeluk te faciliteren binnen jouw team en organisatie?
  • Wat kun je als hr-professional of coach doen om werkgeluk mogelijk te maken binnen jouw organisatie?
  • Waarom is werkgeluk belangrijk?
  • Welke factoren hebben de meeste invloed op werkgeluk?
  • Welke tools en vaardigheden kan ik inzetten om het werkgeluk van mezelf en anderen te vergroten

De Werkgelukindex

De Werkgelukindex is een meetinstrument, dat is gebaseerd op de vijf pijlers van werkgeluk: autonomie, persoonlijke groei, zingeving, relaties en vitaliteit.

De medewerkers ontvangen een rapportage met hun individuele score op werkgeluk en de vijf  verschillende pijlers tijdens de workshop. Deze individuele score wordt niet gedeeld met derden. Deze rapportage bevat een uitgebreide uitleg over werkgeluk en de afzonderlijke pijlers, waardoor de deelnemers tijdens en na de bijeenkomst deze uitleg als een naslagwerk kunnen benutten.

Tevens kan er een teamrapportage gemaakt worden met de scores op werkgeluk en de vijf verschillende pijlers voor het gehele team. Met deze scores is het mogelijk om te zien op welke pijlers van werkgeluk het team nog vooruitgang kan boeken en op welke pijler het goed gaat. Er wordt ook een teamadvies toegevoegd.

Verankering

Tijdens de training ga je veel zelf aan de slag met oefeningen waarin jouw praktijk het uitgangspunt vormt. Daarnaast ontvang je jouw persoonlijke uitslag van de Werkgelukindex. krijg je via de digitale leeromgeving informatie en interactieve oefeningen aangereikt waarmee je vooraf, tijdens en na de training aan de slag gaat om hoe je jouw werkgeluk en dat van anderen kunt verhogen.

De prijs voor deze twee dagen durende open inschrijvingstraining Werk maken van werkgeluk bedraagt € 1.390,-. Dit bedrag is exclusief btw, inclusief materiaalkosten en verzorging.

Deze training is ook incompany te volgen, als maatwerk voor de specifieke situatie die geldt binnen jouw organisatie. Feedback maakt graag een voorstel.

Klik op 'Direct inschrijven' of vraag eerst meer informatie op door op 'Gesprek met adviseur' te klikken.

We bieden onze programma's ook aan in Engels, Duits, Frans of Spaans. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.