Geef een man een vis en hij heeft een dag te eten. Leer een man vissen en hij heeft zijn hele leven eten.

Chinees gezegde

Michiel Hobbelt

Mijn passie

Mijn passie is om een bijdrage te leveren aan het optimaal functioneren van mensen. De meeste mensen hebben de behoefte en de ambitie om tot bloei te komen en zich te ontwikkelen. Als trainer en coach zie ik het als mijn taak en uitdaging om het beste uit mensen naar boven te halen.

Mijn expertise

Na mijn master sociale psychologie heb ik een aantal jaar gewerkt voor geluksprofessor Ruut Veenhoven aan de Erasmusuniversiteit. Met de kennis en ervaring die ik daar heb opgedaan geef ik al bijna 10 jaar trainingen aan diverse organisaties, zoals onder andere de gemeente Rotterdam, ABN-Amro, De Algemene Rekenkamer en UMC-Utrecht.

Ik ben een allround trainer. Om mensen tot bloei te laten komen, maak ik gebruik van de self-determination theorie: autonomie, persoonlijke groei en relaties. Hoe zorg je ervoor dat managers en medewerkers hun verantwoordelijkheid nemen en hun eigen keuzes maken? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers doen waar ze goed in zijn? En te ontwikkelen waar groeikansen liggen? Hoe zorg je ervoor dat professionals elkaar steunen en samenwerken?

In mijn trainingen staat het gewenste gedrag van de manager en medewerker centraal. Welk gedrag kan ik ontwikkelen waardoor ik mijn effectiviteit kan vergroten? Door elkaar tijdens de training inzichten, suggesties en handvatten te geven, kunnen de deelnemers gericht aan de slag gaan met hun eigen persoonlijke effectiviteit.

Naast het trainen en coachen van managers en medewerkers in de brede zin van het woord heb ik bijzonder affiniteit met en ben ik gespecialiseerd in het thema ‘Werkgeluk’. Onderzoek heeft uitgewezen dat gelukkige werknemers productiever en creatiever zijn, beter samenwerken en minder vaak ziek zijn. Werkplezier is goed voor medewerker én voor de organisatie. Ik geef gelukstrainingen aan individuen en ik verzorg trajecten met als doel om organisatie breed het werkplezier te verhogen. Daarbij maak ik gebruik van de Werkgelukindex. Dit meetinstrument is gebaseerd op de 5 pijlers van werkgeluk en meet het werkgeluk op individueel en bedrijfsniveau. Hoe zorg je voor draagvlak voor het onderwerp werkplezier in de organisatie? Welke trainingen zijn het meest effectief?

Mijn stijl

Als trainer word ik vaak als enthousiast omschreven en kan ik deelnemers aan mijn trainingen een gevoel van vertrouwen geven om zich open te stellen. Verder ben ik sterk gericht op verbetering zowel bij het individu als binnen de organisatie. Ik realiseer de met de klant en medewerker vooraf bepaalde doelstellingen. Ik maak daarbij gebruik van zowel mijn praktijkervaring als wetenschappelijke kennis.