"Wat is het moedigste dat je ooit hebt gezegd?", vroeg de jongen. "Help", antwoordde het paard.

Charlie Mackesy

Rachel Scheffers

Mijn passie

"Gehoord, gezien en aangeraakt worden, is het grootste geschenk dat we elkaar kunnen geven."
(Virginia Satir)

Ontwikkelen verdient aandacht én moed. Moed betekent onzekerheden benoemen en tegemoet treden en je hart volgen om zo uit je comfortzone te stappen en te groeien. Vanuit mijn eigen reis om niet alleen zelfstandig maar ook samen situaties aan te gaan, is mijn passie ontstaan. De passie om individuen, teams en organisaties verder te helpen in hun groei.

Mijn expertise

“Als je ergens heen wilt, moet je weten waar je nu staat."

Als trainer en coach begeleid ik individuen op persoonlijke- en leiderschapsvraagstukken. Naast ruime werkervaring en opleiding zet ik mijn intuïtie, levenservaring en oprechte interesse in.

Ik ben een trainer met zowel oog voor wat er geleerd dient te worden als hoe er geleerd kan worden. Op zowel zakelijk als persoonlijk gebied middels bijvoorbeeld drijfverenanalyses op individuele- en groepsprofielen met behulp van Management Drives, gedragsanalyses door middel van DISC of middels (maatwerk)trainingen op het gebied van leiderschaps- en teamontwikkeling.

Ik ben een coach waarbij de verbinding centraal staat, met de ander maar met name met jezelf. Mijn driejarige opleiding Professionele Communicatie bij Phoenix heeft mij nog verder ontwikkeld op het gebied van Transactionele Analyse, NLP en Systemisch werken.

Ik ben daarnaast ook een sparringpartner van niveau door de ruime ervaring (20 jaar) in leidinggevende rollen. Ik ben gespecialiseerd in het vormgeven en realiseren van (complexe) cultuur- en organisatieveranderingen met zowel de blik van leidinggevende als werknemer. Veranderingen aangaande fusies, reorganisaties, van hiërarchisch naar zelforganiserend en het belang van het menselijk aspect hierin om dit met elkaar tot een goed resultaat te brengen.

Mijn stijl

“Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.”
(Albert Einstein)

Mensen helpen om (terug) te kijken naar patronen, inzicht te verkrijgen en een stap te zetten om het beste uit zichzelf te halen. Ik neem hierin het voortouw om de beweging in gang te zetten op een manier waarbij ik zowel enthousiasme breng en kracht uitstraal door mijn directe aanpak als ook mijn eigen kwetsbaarheid durf te tonen en in te zetten.

Wat voor iemand ik ben
Ik word omschreven als verbindend en aanraakbaar én ik schuw de confrontatie niet en leg de vinger op misschien wel de zere plek om vanuit daar het hart te bereiken. Ik werk met mijn ziel en zakelijkheid om individuen, teams en organisaties te laten groeien.

Ik ben nieuwsgierig naar wat iemand drijft en waarom welk gedrag wordt getoond. Door vragen te stellen, te spiegelen, te confronteren, te stimuleren en/of middels (lichaamsgerichte) oefeningen zet ik als trainer het leerproces in beweging.

Voor een volledig overzicht van mijn achtergrond verwijs ik naar mijn LinkedIn profiel:https://www.linkedin.com/in/rachel-scheffers/