Weten wat je doet en doen wat je weet

TMA talentenanalyse

Heb je professioneel te maken met duurzame inzetbaarheid en ben je HRM-manager, P&O-,
re-integratiemedewerker of coach? Wil je je deskundigheid op het gebied van persoonlijkheidsvragenlijsten, 360 graden feedback, talent- en competentiemanagement verhogen? Schrijf je dan in voor de TMA certificatietraining.

Schrijf je direct in

Mensen zijn het meest gemotiveerd, effectief en succesvol in werk dat het dichtst bij hun ware aard ligt. Vanuit dit uitgangspunt zet de TMA talentenanalyse de kandidaat centraal. De TMA talentenanalyse maakt het mogelijk een objectieve, opbouwende en vooral diepgaande analyse van drijfveren, talenten en ontwikkelmogelijkheden te maken.

De TMA talentenanalyse wordt toegepast voor selectie-, ontwikkelings-, mobiliteits-, beroepskeuze- en re-integratievraagstukken. Met de analyse worden 22 drijfveren en 44 talenten uitvoerig in kaart gebracht. Ook krijg je inzicht in de ontwikkelbaarheid van 48 TMA competenties. Door te toetsen of de individuele talenten in lijn liggen met de gewenste competenties bezien vanuit de organisatie, zijn organisatiedoelen te behalen op een manier die past bij de kwaliteiten van medewerkers. Kortom, er ontstaat een win-win resultaat.

Wat levert deze training jou op?

Als je deze training hebt gevolgd ben je in staat om gebruik te maken van de verschillende TMA toepassingsmogelijkheden. Daarnaast leer je ook wanneer en hoe je deze in de praktijk kunt nabespreken, toepassen en op een professionele manier kunt inzetten in het bedrijf waar je werkzaam bent of waar je de opdracht uitvoert.

Lees meer over de TMA methode in de brochure

Onderwerpen

Na afloop van de certificeringstraining ontvang je een TMA professional certificaat en heb je de volgende kennis, kunde en vaardigheden:

 • Je kent de mogelijkheden van de TMA methode.
 • Je kent de mogelijkheden van de TMA rapportages en kan flexibel met deze rapportages werken.
 • Je snapt de samenhang van de instrumenten van de TMA methode.
 • Je kent het theoretisch model van de TMA methode.
 • Je kan profielen maken in de TMA portal.
 • Je hebt basisvaardigheden voor het houden van TMA terugkoppelgesprekken (talentenanalyse, competentieanalyse).
 • Je kent het verschil tussen competenties, drijfveren en talenten.
 • Je bent in staat om de match te maken tussen de drijfveren/talenten van een kandidaat en de competenties van een profiel.
 • Je hebt kennis van de ontwikkelbaarheid van competenties.
 • Je kent de randvoorwaarden voor het uitvoeren van talenten- en competentieanalyses.
 • Je kan op basis van TMA analyses een match- en ontwikkeladvies verstrekken.

De TMA certificatietraining duurt drie dagen. Voorafgaand aan de training nodigen wij je uit voor de nabespreking van de persoonlijke TMA talentenanalyse.  
De studiebelasting na zowel dag één als dag twee neemt ongeveer vier uur van je tijd in beslag.

Certificering

Tijdens de training heb je de mogelijkheid om je ervaringen met proefkandidaten te delen. Daarnaast breng je wat je geleerd hebt meteen in de praktijk. Wanneer je de TMA certificatietraining succesvol hebt doorlopen, ben je gecertificeerd om de TMA analyses professioneel in zetten.

Trainingsmateriaal

Bij de training zijn inbegrepen:

 • TMA trainingsmateriaal, gespreksmodellen en achtergrondinformatie;
 • Boek Van Talent naar Perfomance
 • Toegang tot het TMA systeem om zo zelf de rapportages aan te vragen voor de betreffende kandidaten.

De prijs voor dit driedaagse certificeringsprogramma bedraagt € 1.650,-. Dit bedrag is exclusief btw, inclusief materiaalkosten en verzorging.

Deze training is ook incompany te volgen, als maatwerk voor de specifieke situatie die geldt binnen jouw organisatie. Feedback maakt graag een voorstel.

Wanneer je nog vragen hebt, mail die dan gerust naar info@feedbackconsulting.nl of bel 0168-471769.

We bieden onze programma's ook aan in Engels, Duits, Frans of Spaans. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.