Alle mensen zijn hetzelfde. Het zijn slechts hun gebruiken die verschillen.

Confucius

Cross cultureel bewustzijn, communiceren en samenwerken

We werken steeds vaker samen met mensen uit andere culturen. Dit zowel binnen de eigen organisatie als daarbuiten. Het omgaan met cultuurverschillen is de uitdaging waar we meer en meer voor staan.

Schrijf je direct in

Cultuurverschillen brengen verrijking maar kunnen ook miscommunicatie met zich meebrengen. Dit voorkomen en het effectief samenwerken met mensen met een andere culturele achtergrond staat centraal tijdens de training.

Wat levert de training jou op?

Een andere cultuur betekent ook andere percepties, andere (machts)verhoudingen en anders communiceren. In de training Cross culturele awareness en communicatie leer je de verschillen tussen culturen herkennen. Vervolgens leer je succesvol inspelen op de verschillen door je gedrag en communicatie af te stemmen op je gesprekspartner. Je behoudt de aansluiting en realiseert je doelen op een manier die zowel goed is voor jou als de ander.

Onderwerpen

Tijdens de training komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wat is cultuur?
 • Wat zijn de belangrijkste cultuurverschillen tussen jou en de mensen waarmee je te maken hebt (onder anderen gebaseerd op The culture map van Erin Meyer, de dimensies van Geert Hofstede en het Culture Active profiel van Richard D Lewis)?
 • Wat zijn de belangrijkste overeenkomsten met betrekking tot de culturen waarmee je te maken hebt?
 • Hoe bouw je bruggen tussen de cultuurverschillen?
 • Hoe bepaal je hoe je moet communiceren om de aansluiting te krijgen en te houden?
 • Hoe krijg je helder wat de ander daadwerkelijk bedoelt?
 • Hoe neem je je plek in binnen de groep zodat je je kennis en kunde kunt delen en die van anderen op kunt halen?
 • Hoe geef je feedback, rekening houdend met de verschillen?
 • Hoe maak je afspraken en/of kom je tot gedragen besluiten?
 • Wat zijn andere cross culturele do’s and don’ts die specifiek gekoppeld zijn aan situaties in jouw werkcontext?

Wil je meer weten over de onderwerpen die hierboven worden genoemd of zie jij jouw onderwerp(en) hier niet bij staan? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en gericht advies.

Dit is een blended training. Kennis en inzichten rondom de onderwerpen van deze training worden vooraf, tijdens en na de training beschikbaar gesteld via de digitale leeromgeving van Feedback Training & Consulting.

Doordat kennis en inzichten vooraf en tussentijds worden opgedaan is er tijdens de trainingsdagen meer tijd om de vertaalslag naar de eigen situatie en de praktijk te maken. Hierdoor wordt een nog beter (leer)resultaat behaald.

Verankering

Je handelt met meer vertrouwen en succes op de internationale markt en/of je versterkt de samenwerking met partners uit andere culturen, mede dankzij deze hulpmiddelen:

 • voorafgaand aan de training vul je een webbased cultuuranalyse in, waarmee je inzicht krijgt in je eigen manier van samenwerken met andere culturen
 • de praktijksituaties zijn toegespitst op je eigen dagelijkse werkomgeving
 • je ontvangt een kaart met daarop de communicatietips per culturele dimensie

Voor deze tweedaagse open inschrijvingstraining Cross culturele bewustzijn, communiceren en samenwerken investeer je € 1.665,-. Dit bedrag is exclusief BTW, inclusief telefonische intake, cultuuranalyse, materiaalkosten en catering.

Deze training is ook incompany te volgen, als maatwerk voor de specifieke uitdagingen waar jij in het internationale speelveld mee te maken hebt. Feedback maakt graag een voorstel.

We bieden onze programma's ook aan in Engels, Duits, Frans of Spaans. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.