Een werkgever krijgt doorgaans de werknemers die hij verdient.

J. Paul Getty

Wervings- en selectiegesprekken voeren

Het succes van een organisatie wordt in grote mate bepaald door de mensen die er werken. Ontdek tijdens dezetraining hoe je ervoor kunt zorgen dat je de juiste mensen selecteert: mensen die passen bij jouw organisatie.

Schrijf je direct in

Is dit de juiste persoon m/v?
De mensen die voor een organisatie werken bepalen het succes: zij maken het verschil, zij moeten de gedane beloftes waarmaken. Ontdek tijdens de training Wervings- en selectiegesprekken voeren hoe je de juiste mensen selecteert.
  

Wat levert de training jou op?

Na de training heb je een goed inzicht in het wervings- en selectieproces. Je bent in staat om mensen te werven die het best passen bij (de doelstellingen van) jouw organisatie. Je leert gestructureerde selectiegesprekken voeren, gedragsgericht interviewen en je kunt gespeeld gedrag onderscheiden van echt gedrag. Je vergroot met deze training de voorspellende waarde van je selectiegesprekken.

Neem contact met ons op voor een kennismaking.

Onderwerpen

Tijdens de training komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

 • Hoe ziet een wervings- en selectietraject eruit en waar in het traject plan je de gesprekken in?
 • Wat wil je met de selectiegesprekken bereiken?
 • Wie nodig je uit en wie niet (de cv en briefselectie)?
 • Welke soorten selectiegesprekken zijn er, hoe voer je selectiegesprekken en wat is een goede gespreksstructuur?
 • Welke gespreksvaardigheden en interviewmethodieken kun je inzetten (waaronder de STARR methodiek)?
 • Welke competenties zijn lastig te bevragen en wellicht beter te beoordelen in een rollenspel of met een andere oefening?
 • Hoe bereid je selectiegesprekken voor en welke rollen kun je verdelen?
 • Hoe stel je een organisatie- en functieprofiel op en welke selectiecriteria passen daarbij?
 • Wat beïnvloedt de betrouwbaarheid en validiteit van een gesprek?
 • Wat maakt van jou een goede interviewer en hoe analyseer je selectiegesprekken?
 • Op welke wijze komt een gefundeerde keuze tot stand en hoe geef je een goede en zinvolle terugkoppeling aan iedere kandidaat?
   

Wil je meer weten over de onderwerpen die hierboven worden genoemd of zie jij jouw onderwerp(en) hier niet bij staan? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en gericht advies.

Dit is een blended training. Kennis en inzichten rondom de onderwerpen van deze training worden vooraf, tijdens en na de training beschikbaar gesteld via de digitale leeromgeving van Feedback Training & Consulting. Doordat kennis en inzichten vooraf en tussentijds worden opgedaan is er tijdens de trainingsdagen meer tijd om de vertaalslag naar de eigen situatie en de praktijk te maken. Hierdoor wordt een nog beter (leer)resultaat behaald.

Verankering

Met de professionalisering van de werving en selectie van medewerkers heb je geweldig veel invloed op het succes van je organisatie. Je wordt een gedegen vakman m/v, mede dankzij deze leerdoelen en middelen:

 • je kent het strategisch belang van werving en selectie en je weet organisatiedoelen om te zetten in bruikbare selectiecriteria
 • je kunt meten of iemand 'past' en ook beargumenteren waarom
 • je doorziet wat echt is en wanneer iemand alleen maar gewenst gedrag vertoont en de wenselijke antwoorden geeft
 • je ontvangt het Handboek Wervings- en selectiegesprekken voeren met daarin alle theorie en een handige checklist.

Prijs open inschrijving

De prijs voor de tweedaagse open inschrijvingstraining Wervings- en selectiegesprekken voeren bedraagt € 990,-. Dit bedrag is exclusief BTW, inclusief materiaalkosten en verzorging.

Deze training is ook incompany te volgen, als maatwerk voor de specifieke situatie die geldt binnen jouw organisatie. Feedback Training & Consulting maakt graag een voorstel.

Klik op 'Direct inschrijven' of vraag eerst meer informatie op door op 'Gesprek met adviseur' te klikken.

 

STAP-subsidie

Deze training kan gevolgd worden met STAP-subsidie.

Deze subsidie is voor particulieren. Het bedrag is maximaal € 1.000,- en wordt berekend over het investeringsbedrag inclusief BTW.

De investering voor deze training is inclusief BTW € 1.197,90. Met € 1.000,- STAP-subsidie wordt de investering voor deze training € 197,90

We bieden onze programma's ook aan in Engels, Duits, Frans of Spaans. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

STAP-subsidie

Deze training kan gevolgd worden met STAP-subsidie. Klik hier voor al onze trainingen met STAP-subsidie