Weten wat je doet en doen wat je weet.

Ik, de ander en mijn organisatie

Weten wat je doet en doen wat je weet. Dat is een hele kunst. Die kunst begint bij het jezelf nog beter leren kennen.

Schrijf je direct in

Vanuit die zelfkennis kun je bepalen wat je graag anders zou willen om daar vervolgens gerichte actie op te ondernemen. Pas nadat je overwinningen op jezelf hebt geboekt, kun je nog effectiever de verbinding met anderen aangaan en succesvol samenwerken. Nadat jij zelf gedurende de eerste trainingsdagen centraal hebt gestaan, leer je je bewust worden van wat er in de interactie met de ander en binnen je organisatie gebeurt en mogelijk in de weg zit. Waarom reageren jij en de ander zoals jullie doen in bepaalde situaties? En hoe kun je de relatie en interactie met anderen verder verbeteren? Dat staat centraal tijdens dit impactvolle programma Ik, de ander en mijn organisatie waarin gewerkt wordt met praktische concepten uit de Transactionele Analyse, Neuro-Linquïstisch Programmeren en Systemisch werken.

Wow, hier gebeurde weer echt iets. Met dat gevoel verlaten de deelnemers de sessies, zo leert de ervaring. Omdat gewerkt wordt op identiteitsniveau word je geraakt, leer je om te gaan met je schaduwkanten, weet je overtuigingen te herkaderen en het lef te ontwikkelen om nieuw effectiever gedrag te tonen daar waar nodig. De aanpak zorgt ervoor dat je echt in beweging komt, beweging die verder gaat dan wat je kunt verwachten van een reguliere training.

Wat levert de training jou op?

In deze zesdaagse training wordt vanuit bovenstaande stromingen inzicht gegeven in gedrag en communicatiepatronen. Met name die van jou. Je wordt uitgedaagd om dingen anders te doen dan gebruikelijk om zo een echte doorbraak in groei te realiseren. Kortom, je komt nog steviger in je schoenen te staan en weet de koe bij de horens te vatten.

Een belangrijk uitgangspunt daarbij is om meer grip te krijgen op probleemsituaties in de werksituatie. Waardoor blokkeert er iets bij jezelf of bij anderen? Met deze training word je effectiever en kun je jezelf en anderen krachtig en doelgericht verder helpen. Je eigen, actuele leervragen staan centraal, je benut je mogelijkheden in volle omvang door de verrassend effectieve methodes die je leert en je groeit in je persoonlijk leiderschap. 

Onderwerpen

De volgende onderwerpen staan onder meer centraal tijdens deze training:

 • Wat zijn leervragen en situaties waarmee je aan de slag wilt gaan waarmee je je bekwaamheid in de omgang met anderen vergroot?

 • Hoe verbind je je meer met jezelf, met anderen en met je organisatie, ook bij persoonlijke en culturele verschillen?

 • Hoe vergroot je je persoonlijke leiderschap in de omgang met collega’s, klanten en anderen?

 • Hoe sluit je vanuit jezelf bewust aan op de belangen, behoeften en waarden van de ander en van je organisatie?

 • Welke communicatiepatronen kom je vaak tegen?

 • Welke valkuilen zijn er in communicatie en hoe blijf je er uit?

 • Welke denkpatronen geven onbewust richting aan je handelen?

 • Waar komen deze denkpatronen vandaan?

 • Hoe kom je tot herbesluiten en nieuw gewenst gedrag?

 • Welke inzichten geven organisatie- en familieopstellingen jou van waaruit je je persoonlijke effectiviteit kunt vergroten?

 • Welke (verborgen) dynamieken en (familie)patronen hebben invloed op jouw gedrag en bestemming?

 • Hoe spelen emoties een rol in het contact met anderen?

 • Met welke interne hulpbronnen kun je meer bereiken in de werk- en privésituatie?

 • Hoe kun je op eenvoudige wijze je innerlijke kracht versterken?

 • Welke taalpatronen hebben invloed op jou en op anderen?

 • Hoe kun je meer bereiken door deze taalpatronen bewust in te zetten of te vermijden?

 • Hoe sta jij binnen een team (over plek, ordening en geven en ontvangen)?

 • Wat zijn basisregels voor het functioneren binnen een team en binnen een organisatie?

 • Hoe kun je jouw invloed vergroten binnen je team of organisatie?

 • Hoe vertrek je vanuit integriteit en het door jouw gewenst resultaat, waarbij je tevens goed doet aan de ander?

 • Wat kun je leren van je eigen succesvolle teamervaringen?

 • Hoe kun je dit concreet doorvertalen naar jouw werksituatie zodat je medewerker of leidinggevende gewenste resultaten boekt?

Dit is een blended training. Kennis en inzichten rondom de onderwerpen van deze training worden vooraf, tijdens en na de training beschikbaar gesteld via de digitale leeromgeving van Feedback Training & Consulting. Doordat kennis en inzichten vooraf en tussentijds worden opgedaan is er tijdens de trainingsdagen meer tijd om de vertaalslag naar de eigen situatie en de praktijk te maken. Hierdoor wordt een nog beter (leer)resultaat behaald.

Verankering

Aan het eind van de opleiding heb je geleerd het eigene van jezelf te integreren met je vakmanschap en het te gebruiken als bron in je werk en leven. Je leert jezelf te gebruiken als instrument in de ontmoeting met jezelf en met anderen.

Transactionele Analyse (TA), Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) en Systemisch Werken passen naadloos in dit kader. Deze stromingen benaderen elk op hun eigen wijze de persoonlijkheid van mensen. In de opleiding zijn ze met respect voor hun oorspronkelijke opvattingen samengevoegd en ervaar je hoe ze elkaar kunnen versterken zodanig dat je er zowel zakelijk als privé profijt van hebt.

Door TA ben je in staat om onderwerpen beter te begrijpen, NLP leert je hoe je er iets mee kunt doen, en Systemisch Werken stelt je in staat de samenhang te ervaren. Door inzichten uit alle drie de stromingen te integreren in je denken en doen weet je verwachtingen van jezelf en anderen te overtreffen.

Na de training

Je werkt aan tussentijdse opdrachten en neemt deel aan intervisiebijeenkomsten. Via het digitale leerplatform krijg je informatie overzichtelijk aangereikt. Je ontvangt verder handige tippenkaarten die je in de dagelijkse praktijk kunt gebruiken. Om het geleerde echt te verankeren, speelt herhaling een voorname rol. Ook hierin voorziet het programma doordat na afloop van het traject de lijnen met de begeleiders vanuit Feedback Training & Consulting openblijven. Denk daarbij aan een aantal telefooncoachmomenten in de maanden na afloop van het traject en toegang tot methodieken via de digitale leeromgeving.

 

Voor deze zesdaagse open inschrijvingstraining Ik, de ander en mijn organisatie investeer je € 3.465,-. Dit bedrag is exclusief btw, inclusief gebruik digitale leeromgeving, materiaalkosten en verzorging. Deze training is ook in maatwerkverband te volgen.

 

We bieden onze programma's ook aan in Engels, Duits, Frans of Spaans. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.