One hand cannot applaud alone.

Loopbaanassessments

Zonder richting is elke weg goed

Is er een wens of noodzaak om van functie of werkgever te veranderen? En wil je een helder beeld hebben van je eigen of iemands anders mogelijkheden en succeskansen?

Een loopbaanassessment is voor zowel de werkgever als voor de werknemer van groot belang. Het geeft een objectief beeld dat keuzes makkelijker maakt. Zeker bij een outplacement is vertrouwen erg belangrijk. Onze onafhankelijke expertise brengt de benodigde helderheid, zodat ingrijpende veranderingen soepel kunnen verlopen. Graag brengen we voor de kandidaat in kaart wat een geschikte stap is, gezien zijn of haar competenties, persoonlijkheid en drijfveren. Voorafgaand aan elk loopbaanassessment vindt een oriënterend gesprek plaats met de kandidaat.

Met behulp van capaciteitentesten krijg je naast de motivatie, ervaring en competenties ook in korte tijd een beeld van het werk- en denkniveau van een kandidaat. Deze testen minimaliseren de kans op het benoemen van mensen op een positie die niet bij hen past.

Inhoud

Tijdens een loopbaanassessment kunnen de volgende onderdelen ingezet worden.

  • Eén of meerdere webbased analyses waarbij onder meer persoonlijkheidskenmerken, drijfveren, competenties en het niveau (MBO/HBO/WO) gemeten kan worden.
  • Een interview gebaseerd op het assessment.
  • Indien gewenst kunnen aansluitend op het assessment loopbaangesprekken volgen.