Men gaat op reis om thuis te komen.

Lin Yutang

Ontwikkelassessments

Haal het beste uit jezelf

Leren en ontwikkelen is een geweldige manier om weer nieuwe inspiratie en kennis op te doen voor een volgende stap in je loopbaan. Als je zelf toe bent aan persoonlijke en professionele ontwikkeling of als een van je medewerkers toe is aan zo’n stap, dan is het van belang om de juiste keuze te maken. Waar ga je je op richten?

Doel

Het aanbod in opleidingen en coaches is erg groot. Een ontwikkelassessment brengt in kaart op welk gebied je je het beste kunt richten en waar je potentieel het grootst is. Soms zie je het zelf niet zo goed en ben je teveel beïnvloed door je omgeving of door je opvoeding. Als je een fris en helder zicht wilt hebben op wat jij of een medewerker in zijn mars heeft, dan maken wij een passend assessment. 

Inhoud

Tijdens een ontwikkelassessment kunnen de volgende onderdelen ingezet worden.

  • Een of meerdere webbased analyses waarbij onder meer persoonlijkheidskenmerken, drijfveren, competenties en het niveau (MBO/HBO/WO) gemeten kan worden. Afhankelijk van de vraag zal hier samen met de deelnemer en opdrachtgever een keuze uit gemaakt worden.
  • Een persoonlijk interview gebaseerd op de CV en de webbased analyse.
  • Op maat gemaakte rollenspellen gebaseerd op de functie en/of de cultuur van de organisatie. Hierbij kan gebruikgemaakt worden van een trainingsacteur.
  • Het assessment kan mooi gecombineerd worden met een aantal coach-/ontwikkelgesprekken.