Medewerkers doen niet wat managers zeggen, maar wat managers doen.

Leiderschap en management

Managementtrainingen top vijf

 1. 1

  Situationeel leidinggeven

  Wil je meer eigenaarschap ontwikkelen bij je medewerkers met betrekking tot hun eigen ontwikkeling en performance? En wil je jouw leiderschap succesvol inzetten op een manier die zowel past bij jou, je medewerkers en de situatie?

 2. 2

  Fluent Leadership

  Als het stroomt in de organisatie, teams optimaal presteren en ieder teamlid vanuit zijn rol van betekenis is dan kun je spreken van Fluent leadership. De vorm van leiderschap die mens- én resultaatgericht is.

 3. 3

  Leidinggeven voor shopmanagers

  Als shopmanager sta je voor de uitdaging om samen met je team klantverwachtingen te overtreffen. Daarnaast wil je met een gemotiveerde club medewerkers op efficiënte wijze commerciële resultaten boeken.

 4. 4

  Deep Democracy en draagvlak creëren voor besluiten en verandering

  Een praktische aanpak voor iedereen die werkt met of in groepen.

 5. 5

  Kom in verbinding met Generatie Z

  Effectief samenwerken is een thema dat binnen iedere organisatie speelt. Om dit te bereiken wordt er vaak gezocht naar een gemeenschappelijk taal die alle collega’s verbindt.

Verdiepingsprogramma's

 1. Effectief delegeren

  Op de juiste wijze zaken delegeren bespaart tijd. Je benut de kwaliteiten van anderen en zorgt er bovendien voor dat jij je kunt focussen op dat waar jij de meeste waarde kunt toevoegen richting (interne) klanten, je organisatie, team of anderen.

 2. Cross Cultureel Bewustzijn, Communiceren en Samenwerken

  We werken steeds vaker samen met mensen uit andere culturen. Dit zowel binnen de eigen organisatie als daarbuiten. Het omgaan met cultuurverschillen is de uitdaging waar we meer en meer voor staan.

 3. Succesvol vergaderen

  Kennen van de agendapunten en je standpunt daarin. Ervoor zorgen dat punten doelgericht behandeld én afgehandeld worden en dat allemaal binnen de afgesproken tijd. Dat is de kunst van effectief vergaderen.

 4. Succesvol coachen

  Ontdek hoe jij als coach, medewerkers kunt helpen zichzelf te ontwikkelen tijdens de training coaching.

 5. Leidinggeven

  Hoe belangrijk het is om als leidinggevende met je eigen gedrag het goede voorbeeld te geven, leer je tijdens de training leidinggeven.

 6. Verzuimmanagement

  Ontdek hoe je mensen gemotiveerd aan het werk kunt houden en zo een bijdrage kunt leveren aan een lager ziekteverzuim tijdens de training Verzuimmanagement.

 7. Wervings- en selectiegesprekken voeren

  Het succes van een organisatie wordt in grote mate bepaald door de mensen die er werken. Ontdek tijdens dezetraining hoe je ervoor kunt zorgen dat je de juiste mensen selecteert: mensen die passen bij jouw organisatie.

 8. Beoordelings- en functioneringsgesprekken voeren

  Je wilt graag dat je medewerkers goed presteren. Door ze de juiste feedback te geven en ze op een constructieve manier te beoordelen, kun je hen daartoe stimuleren. Beoordelings- en functioneringsgesprekken zijn hierbij een belangrijk hulpmiddel.

 9. Omgaan met klachten

  Natuurlijk wil je klachten voorkomen. Mochten ze zich toch voordoen, dan gaat het erom dat je er op een goede wijze mee omgaat. De juiste aanpak maakt van een klacht veelal een kans. Denk daarbij aan de kans om de relatie met de klant te herstellen.

 10. Teamcoaching

  Als teamcoach ondersteun je een team in zijn ontwikkeling. Ontdek hoe toegewerkt kan worden naar een optimaal presterend team tijdens de training teamcoaching.

 11. Managementrollen

  Vrijwel iedereen die leiding geeft aan andere mensen heeft wel een bepaalde mening over wat dé juiste wijze van managen is. Deze overtuigingen en standpunten bepalen in belangrijke mate hoe effectief je als leidinggevende kan zijn.

 12. Feedback geven en ontvangen

  Vaardigheden voor het geven, vragen en ontvangen van feedback.

 13. Loopbaanadviezen geven

  Ontdek hoe jij als loopbaanadviseur anderen kunt begeleiden bij loopbaanvragen tijdens de training Loopbaanadviezen geven.

 14. Beïnvloeden en overtuigen

  Heb je jezelf weleens ja horen zeggen tegen iets waarover je vervolgens verbaasd was dat je ermee instemde?

 15. Belbin Teamrollen

  Jouw succes is (meestal) alleen mogelijk dankzij het uitstekend functioneren van je team. Successen boek je immers zelden alleen. Met de training Belbin Teamrollen verkrijg je inzicht in de werking van teams en in de voorwaarden voor succes.

 16. Ik, de ander en mijn organisatie

  Dat is een hele kunst. Die kunst begint bij het jezelf nog beter leren kennen.

 17. Functional Fluency vervolgtraject voor begeleiders

  Je leert anderen ondersteunen in het zichtzelf beter leren kennen om van daaruit effectiever gedrag te ontwikkelen. Je wordt opgeleid om je te licenseren voor het internationaal erkende Functional Fluency instrument TIFF (Temple Index of Functional Fluenc

 18. Persoonlijke Effectiviteit op een manier die bij jou past

  Het uitgangspunt is dat zowel jij als anderen profijt hebben van je gedrag.

 19. Vrouwelijk leiderschap

  De wereld is in beweging en vraagt om een andere vorm van leiderschap. Het gaat steeds meer om de rollen die we innemen in plaats van functies. Dit vernieuwend leiderschap doet een beroep op de leider in jou.

Salesmanagementprogramma's

 1. Salesmanagement

  Vanuit heldere ambities stuur jij als salesmanager je team aan. Tijdens de training Salesmanagement staat centraal hoe je op een effectieve, efficiënte en inspirerende wijze je commerciële doelstellingen kunt realiseren.

 2. Salesmanagement

  Vanuit heldere ambities stuur jij als salesmanager je team aan. Tijdens de training Next Step Salesmanagement staat centraal hoe je op een effectieve, efficiënte en inspirerende wijze je commerciële doelstellingen kunt realiseren.

 3. Activity management

  Activity management is gericht op het integraal sturen op resultaten, activiteiten en gedrag. Het resultaat is meer business impact waarbij proactief gedrag van medewerkers een voorname rol speelt bij het realiseren ervan.

Managen van verandering

 1. Binden en boeien

  Een zin met een dubbele betekenis. Met de juiste aandacht bind je mensen langer aan je organisatie. Wat die juiste aandacht is, verschilt per individu.

 2. Cultuuronderzoek

  Een organisatiecultuur beïnvloedt de prestaties en daarmee de resultaten van een afdeling of organisatie. Het hebben van een cultuur die in het voordeel werkt van de organisatie, maakt dat buitengewone prestaties zijn te leveren. Maar wat is cultuur?

 3. Oorzaak-en-gevolganalyse – meer inzicht vanuit causale diagrammen

  Causale diagrammen helpen je om de hefboom te vinden waarmee je de echte oorzaken vindt die spelen bij lastige vraagstukken. Tijdens deze training leer je zo diagnosticeren dat je kunt vaststellen welke verbanden er liggen tussen de verschillende variabel

Overige trainingen

 1. Netwerken in relatie tot je loopbaan

  Hoe gemakkelijk je meer rendement haalt uit netwerkbijeenkomsten leer je in de training Netwerken en verbinding.

English courses

 1. Negotiation skills

  When you learn to recognise and understand the person opposite you as a negotiator, you are able to negotiate with more self confidence.