Medewerkers doen niet wat managers zeggen, maar wat managers doen.

Leiderschap en management

  Succesvol invulling geven aan de momenten van de waarheid.

  1. Strategisch adviseren

   Adviseren in een complex omgeving op strategisch niveau vereist meer dan een basis. Dat leer je in de training Strategisch adviseren.

  2. Training loopbaancoaching

   Wil jij als loopbaancoach aan de slag om een bijdrage te leveren aan iemands professionele ontwikkeling? Scherp je loopbaancoachvaardigheden aan en ondersteun op jouw eigen unieke manier mensen bij het maken van hun loopbaankeuzes.

  3. Vind je purpose

   Heb jij zicht op je purpose en handel je er naar? Die purpose, jouw bedoeling, is voor ieder van ons uniek. Het bijzondere aan het denken en doen vanuit je purpose is dat je persoonlijk en professioneel weerbaarder wordt en je jouw potentieel vol benut.

  4. Mentortraining 'Coach de mentor'

   Als mentor adviseer en begeleid je anderen op een breed gebied. Tijdens de mentortraining staat centraal hoe je dit op een persoonlijke en professionele manier doet.

  5. Effectief delegeren

   Op de juiste wijze zaken delegeren bespaart tijd. Je benut de kwaliteiten van anderen en zorgt er bovendien voor dat jij je kunt focussen op dat waar jij de meeste waarde kunt toevoegen richting (interne) klanten, je organisatie, team of anderen.

  6. Cross cultureel bewustzijn, communiceren en samenwerken

   We werken steeds vaker samen met mensen uit andere culturen. Dit zowel binnen de eigen organisatie als daarbuiten. Het omgaan met cultuurverschillen is de uitdaging waar we meer en meer voor staan.

  7. Succesvol vergaderen

   Kennen van de agendapunten en je standpunt daarin. Ervoor zorgen dat punten doelgericht behandeld én afgehandeld worden en dat allemaal binnen de afgesproken tijd. Dat is de kunst van effectief vergaderen.

  8. Succesvol coachen

   Ontdek hoe jij als coach, medewerkers kunt helpen zichzelf te ontwikkelen tijdens de training coaching.

  9. Leidinggeven

   Hoe belangrijk het is om als leidinggevende met je eigen gedrag het goede voorbeeld te geven, leer je tijdens de training leidinggeven.

  10. Verzuimmanagement

   Ontdek hoe je mensen gemotiveerd aan het werk kunt houden en zo een bijdrage kunt leveren aan een lager ziekteverzuim tijdens de training Verzuimmanagement.

  11. Wervings- en selectiegesprekken voeren

   Het succes van een organisatie wordt in grote mate bepaald door de mensen die er werken. Ontdek tijdens dezetraining hoe je ervoor kunt zorgen dat je de juiste mensen selecteert: mensen die passen bij jouw organisatie.

  12. Beoordelings- en functioneringsgesprekken voeren

   Je wilt graag dat je medewerkers goed presteren. Door ze de juiste feedback te geven en ze op een constructieve manier te beoordelen, kun je hen daartoe stimuleren. Beoordelings- en functioneringsgesprekken zijn hierbij een belangrijk hulpmiddel.

  13. Omgaan met klachten

   Natuurlijk wil je klachten voorkomen. Mochten ze zich toch voordoen, dan gaat het erom dat je er op een goede wijze mee omgaat. De juiste aanpak maakt van een klacht veelal een kans. Denk daarbij aan de kans om de relatie met de klant te herstellen.

  14. Feedback vragen, geven en ontvangen

   Met alle respect... Wat er na komt is misschien wel respectvol, maar meestal ook dodelijk. Bovenstaande uitspraak geeft duidelijk weer hoe waardevol het geven van de juiste feedback aan anderen is.

  15. Training loopbaanbegeleiding

   Ontdek hoe jij als loopbaanadviseur anderen kunt begeleiden bij loopbaanvragen tijdens de training Loopbaanadviezen geven.

  16. Beïnvloeden en overtuigen

   Heb je jezelf weleens ja horen zeggen tegen iets waarover je vervolgens verbaasd was dat je ermee instemde?

  17. Belbin Teamrollen

   Jouw succes is (meestal) alleen mogelijk dankzij het uitstekend functioneren van je team. Successen boek je immers zelden alleen. Met de training Belbin Teamrollen verkrijg je inzicht in de werking van teams en in de voorwaarden voor succes.

  18. Persoonlijke effectiviteit op een manier die bij jou past

   Het uitgangspunt is dat zowel jij als anderen profijt hebben van je gedrag.